Ekrandan dinleyerek mukabele olur mu?

Rıdvan Bey: “Kur’ân’ı seri okuyan olmayınca radyodan, teypten, bilgisayardan veya MP3’’ten açıp onu takip ederek hatmedince hatim ve mukabele sayılır mı?”Hiç şüphesiz makbul olan, mukabelede...

Rıdvan Bey: “Kur’ân’ı seri okuyan olmayınca radyodan, teypten, bilgisayardan veya MP3’’ten açıp onu takip ederek hatmedince hatim ve mukabele sayılır mı?”
Hiç şüphesiz makbul olan, mukabelede Kur’ân’ı bir insanın canlı olarak okumasıdır.

Ancak buna imkân olmadığında, televizyondan, radyodan, kasetten, bilgisayardan okunan Kur’ân’ı dinlemek veya eğer takip edebiliyorsa Kur’ân-ı Kerîm’i açarak takip etmek de hatim için ve mukabele için yeterli bir yoldur. Hatim ve mukabele niyetiyle takip eden kişi, Kur’ân’ı açarak, okunan Kur’ân’ı gözüyle takip ederken, diliyle de fısıltı halinde –okuyabildiği kadar- okuyarak takip ederse, inşallah hatim ve mukabele sevabı almış olur.

Allah kabul etsin.

ABDEST NURDUR, FAZİLETTİR

Nazmi Bey: “Televizyon veya bilgisayar ekranına yansıtılarak okunan Kur’ân-ı Kerîm sayfalarına abdestsiz bakarak okuyabilir miyiz? Takip edebilir miyiz? Keza televizyon, bilgisayar ve radyolarda okunan Kur’ân-ı Kerîm’i yine abdestsiz dinleyebilir miyiz?”

Öncelikle eğer abdest almaya mani bir hal yoksa abdest almak her hal ve şartta nurdur ve fazilettir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Zerreler beka âleminin cüzleridir 22 Nisan 2018 | 221 Okunma İnsan yaratılışı kopya edemez 02 Ekim 2017 | 241 Okunma Duânın en tatlı meyvesi nedir? 30 Eylül 2017 | 505 Okunma Celcelutiye’de niçin Süryanice kullanıldı? 29 Eylül 2017 | 615 Okunma Ye’cüc ve me’cüc çıkmış mıdır? 28 Eylül 2017 | 703 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar