Duâ musluğumuzu kapatmayalım

Abdullah Bey: “1- Anne ve babası kâfir olarak ölen bir çocuk namazda İbrahim Sûresinin kırk birinci âyetini okuyabilir mi? Bilindiği gibi Tevbe Sûresinin yüz on üçüncü âyetinde, bir...

Abdullah Bey: “1- Anne ve babası kâfir olarak ölen bir çocuk namazda İbrahim Sûresinin kırk birinci âyetini okuyabilir mi? Bilindiği gibi Tevbe Sûresinin yüz on üçüncü âyetinde, bir Müslüman’ın kâfir olarak ölmüş insana duâ yapmasının uygun olmayacağı bildiriliyor. 2- Yeni Müslüman olan birisinin önceki günahları bağışlanır mı?”
DUÂ ÂYETLERİNİ OKUMAK SÜNNETTİR

İbrâhim Sûresinde geçen duâ şöyledir: “Rabbenağfir lî ve li valideyye ve lil mu’minine yevme yekumul hisâb.”

(Ey Rabb’imiz! Hesabın görüldüğü gün beni, anne ve babamı ve bütün mü’minleri bağışla.)1

Bu duâyı namazda selâmdan önce okumak sünnettir.

1- Namazda okunması sünnet olan bu duâ âyetini annesi ve babası kâfir birisinin okumayacağı tarzında bir yaklaşım İslâmiyet’te mevcut değildir. Çünkü orada yalnız –kâfir olduklarını düşündüğümüz- anne ve babamızın mağfireti değil; fert olarak kendi mağfiretimiz ve bütün mü’minlerin mağfireti de söz konusu. Namazdaki dua musluğunu kapamaya İslâmiyet razı olmaz.

2- Anne ve babamızın kâfir olarak öldüğüne nereden ve nasıl hükmediyoruz? Onların kalplerini yardık mı? Her ne kadar zahiren günahkâr veya fâsık da olsalar, insanları kolayca küfürle itham etmek doğru bir davranış değildir. Kaldı ki bu annemiz ve babamız ise; onların günahkâr olmaları, bizim duâ için daha fazla harekete geçmemizi gerektirir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Zerreler beka âleminin cüzleridir 22 Nisan 2018 | 221 Okunma İnsan yaratılışı kopya edemez 02 Ekim 2017 | 242 Okunma Duânın en tatlı meyvesi nedir? 30 Eylül 2017 | 506 Okunma Celcelutiye’de niçin Süryanice kullanıldı? 29 Eylül 2017 | 617 Okunma Ye’cüc ve me’cüc çıkmış mıdır? 28 Eylül 2017 | 705 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar