Darbe ve demokrasi kıskacında

Ersan Bey: “Sayın hocam zor günlerden geçtiğimiz şu günlerde güncel konular hakkındaki fikirlerinizi almak isteriz. Selametle”DARBEYE HAYIR, DEMOKRASİYE EVET! Evet, Türkiye zor günlerden geçiyor. Bir darbe fitnesi...

Ersan Bey: “Sayın hocam zor günlerden geçtiğimiz şu günlerde güncel konular hakkındaki fikirlerinizi almak isteriz. Selametle”
DARBEYE HAYIR, DEMOKRASİYE EVET!

Evet, Türkiye zor günlerden geçiyor. Bir darbe fitnesi Türkiye’nin gündemini birden altüst etti. Darbe öncesi konuşulan zor ülke problemlerinin hepsi unutuldu. Ve bir haftadır ülke olarak darbeye hayır’a, demokrasiye evet’e kilitlendik. Öncelikle: Benim burada söyleyeceklerimi Yeni Asya gazetesi 47 yıldan beri bedel ödeyerek söylüyor. Bunu bir teslim edelim.

Bunu teslim etmezsek birileri çıkıp Yeni Asya’yı da kalabalığa uyarak demokrasi istediğini zu’medebilir. Yeni Asya’yı çamuruna çekmeye kalkabilir.

YENİ ASYA’NIN HAKKINI TESLİM EDELİM

1-Yeni Asya gazetesi 47 yıllık neşir hayatında hiçbir defa kalabalığa uymadı. Hep ülke menfaati için özgün fikirlerini zamanında savundu. İktidar sahiplerinin ve kalabalığın hoşuna gidecek şeyler söylemeye çalışmadı, hakkı savunmaya çalıştı. Bu yüzden de bir gazete olarak başına gelmedik kalmadı. Seksen darbesinde darbecilerin hoşuna gidecek şekilde yayın yapmadı diye 470 gün kapatıldı. Bu süre zarfında önce Yeni Nesil, o da kapatılınca Tasvir adlarıyla yeni gazeteler çıkardı ve darbecilere karşı tek başına demokrasiyi savunmayı sürdürdü. Darbecilerin anayasa’sına evet demedi. Darbe anayasasına yüzde doksan iki evet derken, Yeni Asya yüzde sekizin içinde kaldı. Bu yüzden Yeni Asya’ya çok çamur atıldı. Komünistlerle beraber hareket ettiği yazıldı ve söylendi.

O gün baskı ile, istibdad ile, uydum kalabalığa diyerek yüzde doksan iki oyla geçen anayasayı otuz yıl sonra bu gün savunabilen bir Allah kulu var mı?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Zerreler beka âleminin cüzleridir 22 Nisan 2018 | 221 Okunma İnsan yaratılışı kopya edemez 02 Ekim 2017 | 241 Okunma Duânın en tatlı meyvesi nedir? 30 Eylül 2017 | 505 Okunma Celcelutiye’de niçin Süryanice kullanıldı? 29 Eylül 2017 | 615 Okunma Ye’cüc ve me’cüc çıkmış mıdır? 28 Eylül 2017 | 703 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar