Cennette dedeler ve torunlar aynı yaşta mı olacak?

Eyüp Bey: “Genç kardeşlerimizden birisi soruyor: Cennette insanlar otuz üç yaşında olacaklarsa, ben ve dedem ikimiz de mi aynı yaşta olacağız? Benimle dedemin farkı nasıl olacak?”GENÇLİK HERKESİN...

Eyüp Bey: “Genç kardeşlerimizden birisi soruyor: Cennette insanlar otuz üç yaşında olacaklarsa, ben ve dedem ikimiz de mi aynı yaşta olacağız? Benimle dedemin farkı nasıl olacak?”
GENÇLİK HERKESİN HAKKIDIR

Kıyametten sonra “yeniden yaratılış” herkesi kapsayan bir tecellidir. Hiç kimse bu “yeniden yaratılış lütfundan” hariç kalmaz.

Kur’ân müjde ediyor ki: “Şüphesiz, Biz onları yepyeni bir yaratılışla yarattık.”1

Kur’ân’ın müjdesi, Cennette babaların, annelerin, dedelerin, ninelerin, dedelerin dedelerinin, genç nesiller ile hepsi genç yaşta yaşıt ve akran olarak yeniden yaratılmış olacakları şeklindedir.

Cennetin sistemi, hukuku, standardı, kabulü böyle oluşturulmuştur.

Kaldı ki bazen amca ile yeğenin, teyze ile yeğenin yaşıt olma, hatta yeğenin yaşça daha büyük olma durumu dünyada bile mümkündür ve vakidir. Öyle ki, yeğen, kendisinden yaşça küçük olan amcasına amca demekten çekinmiyor.

Cennette gençlik herkesin en has hakkıdır. Aksi olsaydı, yani eskiden yaratılanlar sırf onlara dede veya nine densin diye daha yaşlı yaratılsaydı, onlar için haksızlık olurdu. Bu Cennet hukukuna uygun düşmezdi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Zerreler beka âleminin cüzleridir 22 Nisan 2018 | 221 Okunma İnsan yaratılışı kopya edemez 02 Ekim 2017 | 241 Okunma Duânın en tatlı meyvesi nedir? 30 Eylül 2017 | 505 Okunma Celcelutiye’de niçin Süryanice kullanıldı? 29 Eylül 2017 | 615 Okunma Ye’cüc ve me’cüc çıkmış mıdır? 28 Eylül 2017 | 703 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar