Bayramınız mübarek olsun!

Bayramı Barış KılalımKavgadan, kandan, kinden, fitneden, sıkıntıdan yana suları durulmayan İslâm coğrafyasında bir bayrama daha ulaştık. Rabbim bayramı lütfediyor elhamdülillah. Fakat biz İslâm...

Bayramı Barış Kılalım
Kavgadan, kandan, kinden, fitneden, sıkıntıdan yana suları durulmayan İslâm coğrafyasında bir bayrama daha ulaştık.

Rabbim bayramı lütfediyor elhamdülillah. Fakat biz İslâm coğrafyası olarak ne kadar günahkârız ki, bayramın ruhunu idrak edemiyoruz, yaşayamıyoruz, beşerî ve sosyal hayatımıza adapte edemiyoruz. Şu asr-ı ahirde öyle ihanet şebekeleri peydah oldu ki, kardeşi kardeşe düşürdü, kırdırdı, Müslüman’ı Müslüman’a düşman etti. Parçaladı, böldü, yuttu.

Bize İslâm coğrafyası sakinleri olarak ya düşman safında yer almak, ya zalimi alkışlamak, ya şaşkınca ve çaresizce ağlamak ve duâ etmek düştü!

Nerede o uhuvvet, nerede o vefa, nerede o tarih, nerede o fende, hukukta, adalette lider medeniyet?

Biz yine de ümitsiz olmayalım, ümitsizlik aşılamayalım. Bu gün bayram günü; bayram ruhunu çevremizle, yakınlarımızla, etraf-ı erbaamızla yaşayalım.

İslâm coğrafyası çapındaki problemlerimiz için de duâ edelim. Bayramı gösteren Rabbimiz, inşallah coğrafyamıza bir çıkış yolu da gösterir diye ümit edelim.

Biz bayramı barış kılalım inşallah.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Zerreler beka âleminin cüzleridir 22 Nisan 2018 | 221 Okunma İnsan yaratılışı kopya edemez 02 Ekim 2017 | 241 Okunma Duânın en tatlı meyvesi nedir? 30 Eylül 2017 | 505 Okunma Celcelutiye’de niçin Süryanice kullanıldı? 29 Eylül 2017 | 615 Okunma Ye’cüc ve me’cüc çıkmış mıdır? 28 Eylül 2017 | 703 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar