Afrika’ya uzattığımız ele yardım etmek istemez misiniz?

Hüseyin Bey: “Yurt dışı kurbanlarında ucuz fiyat ibadet için sorun teşkil eder mi? Yurt içi ile aynı fiyat verilmesi gerekir diyenler var.”SEVABINI KATLAYAN BİR FIRSAT DOĞUYOR Bu günlerde gazetemiz Yeni Asya’da bu...

Hüseyin Bey: “Yurt dışı kurbanlarında ucuz fiyat ibadet için sorun teşkil eder mi? Yurt içi ile aynı fiyat verilmesi gerekir diyenler var.”
SEVABINI KATLAYAN BİR FIRSAT DOĞUYOR

Bu günlerde gazetemiz Yeni Asya’da bu çağrıyı sık okuyorsunuz:

“Afrika’daki muhtaç ailelere uzattığımız ele yardım etmek ister misiniz?”

Kurban ibadeti zaten tamamıyla başkalarını önceleyen bir ibadet! Kesiyorsunuz; yediriyorsunuz veya dağıtıyorsunuz. Böylece kesiminden tüketimine kadar her ayrıntısı ibadet olan bir süreç yaşıyorsunuz.

Yurtdışı kurbanına katılmak ve zaten özünde diğerkâmlık bulunan kurbanı daha muhtaç olanlara tahsis etmek ise kelimenin tam anlamıyla gıbta edilecek bir ibadet anlayışıdır!

Fiyatın ucuz oluşu bu ibadeti daha kolay hale getiriyor. Bu daha iyi! Yurt içinde bir kurban keserken, aynı fiyata yurt dışından dört kurban kestirme imkânı oluyor böylece. Bu daha iyi! Endişeye mahal yok! Bilâkis, sevabı katlayan bir fırsat doğuyor.

Derdimiz, daha fazla sevap almak değil mi? Hem de daha ucuza…

O halde? Düşünmek bile abesle iştigaldir!

Yurt içinde daha pahalıya kestirip et almaktansa, yurt dışında daha ucuza kestirip daha fazla sevap almak gerçekten akıllıca bir iştir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Zerreler beka âleminin cüzleridir 22 Nisan 2018 | 221 Okunma İnsan yaratılışı kopya edemez 02 Ekim 2017 | 242 Okunma Duânın en tatlı meyvesi nedir? 30 Eylül 2017 | 506 Okunma Celcelutiye’de niçin Süryanice kullanıldı? 29 Eylül 2017 | 617 Okunma Ye’cüc ve me’cüc çıkmış mıdır? 28 Eylül 2017 | 705 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar