Klavye Şövalyeleri

Sosyal medya ise en kısa tanımıyla, doğru ve yanlışlığına bakılmadan her bilginin paylaşıldığı ORTAKLAŞA kullanılan bir ortam. Ülkemizde bir çok olay; sosyal medya üzerinden dizayn edilmekte...

Sosyal medya ise en kısa tanımıyla, doğru ve yanlışlığına bakılmadan her bilginin paylaşıldığı ORTAKLAŞA kullanılan bir ortam. Ülkemizde bir çok olay; sosyal medya üzerinden dizayn edilmekte, insanlar galeyana getirilmekte, vuku bulan hadiseler farklı pencerelerden gösterilmekte, konular aslından çıkarılıp tamamen farklı mecralara götürülmektedir.

Ne yazık ki, son yıllarda sosyal medya; facebook, twetter, blog, instagram, periscope gibi hesaplardan yapılan yıkıcı, bölücü, ahlak dışı ve hâinane girişimlere sahne olmaktadır.

İsimlerin çoğu yalan

Sosyal medyada açılan hesapların bir çoğu yalan… Çoğu kimse, kendi ismiyle hesap açmak yerine, Rumuz (nick) kullanarak, ağzına geleni söyleyebiliyor.

Paylaşılan bir konu hakkında yorum yapanların çoğu Rumuz kullandıkları için, fikrine uygun düşmeyen kişi ve kurumlara, hakaretler yağdırabiliyor, küfür edebiliyor, hatta ve hatta vatan hainliği bile yapabiliyor. Ben bunlara KLAVYE ŞÖVALYESİ diyorum… Kendi ismiyle yazmaya korktukları için rumuz kullanarak kabadayılık taslayan bu insan müsveddeleri, bazen muhataplarını ölümle bile tehdit edebiliyor.

Korkmayın şikâyet edin

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bir çok dizi neden tutmuyor? 01 Eylül 2018 | 158 Okunma Kaç kişi dönüş yerini hatırlar! 16 Haziran 2018 | 128 Okunma Adam yerine koydu! 06 Mayıs 2018 | 138 Okunma Bu İmam-Hatip düşmanlığı neden? 18 Mart 2018 | 269 Okunma Klavye Şövalyeleri 28 Şubat 2018 | 190 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar