Prompterde Biden havaları çalıyor

Bazı siyasi partilerimizin liderleri seçime doğru yollara çıkmaya başlar. Hatta genel yorumlardan biridir. Dolaşmaya başladıklarında “ne oluyor yoksa erken seçim mi… gelecek” bile dersiniz.Çünkü...

Bazı siyasi partilerimizin liderleri seçime doğru yollara çıkmaya başlar. Hatta genel yorumlardan biridir. Dolaşmaya başladıklarında “ne oluyor yoksa erken seçim mi… gelecek” bile dersiniz.
Çünkü seçimden seçime sefere çıkarlar.
Bir örnekleme yapalım.
Bizim altılı Parti başkanları da bir süredir yollarda. Son grup toplantısında yaptıkları konuşmaları da dinledim. Hemen her toplantıda bu gezilerinden konuşmalar paylaşırlar. Şu esnaf şöyle dedi, bu vatandaşımız böyle dertli, derler. Hatta bazılarını kürsüye de çıkarıyorlar. Şikayet… acı… dert… yakınma… Kuşkusuz bunlar gerçekler. Son dönemde giderek artıyor.
Gerçi reklam şirketinin arada işin kolayına gidip sahtelerini de bulup çıkardığı olmuyor değil.
Liderler de gezdikçe bu dertleri sanki ilk kez duyuyormuş gibi aktarıyorlar. Bakın burası doğrudur. Birçoğunu ilk kez duyuyor olabilirler. Birbirleriyle didişmekten kimse ilgilenmiyordu ki…

YARAYI KAŞI OY GETİRİR Belli ki şimdi artık seçim stratejileri böyle kurulmuş. İnsanların yaraları var. Deş orayı. Oy getirir.
Gidip dolaşıp dinliyorlar da kendilerinin de çok akıllarında tutmadıkları da belli..
Çünkü prompter kazalarında tıkanıyor kalıyorlar. İki cümle daha kendiliğinden ekleyip konuşmasını devam ettiremeyen Parti başkanları!
Ah o ithal “seçim stratejileri” siyasi parti liderlerine neler yaptırmıyor!
Bir gün öncesine kadar Abdülhamid Hancıyken birden keskin kılıç istibdada karşı mücahit ittihatçı Türk kesiliyorsunuz. Ses yükseliyor. Gelsin alkışlar.
Nasıl bir yabancılaşma.
Karnınıza “prompter” makinesi kaçmış.
Eskiden tiyatroda filan Fransızca kökünden türetilmişi kullanılır...
YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bir kıvılcım Kürdümüzü de Türkümüzü de hepimizi yakar 25 Nisan 2024 | 525 Okunma ABD hem kendi başkanını hem bizimkini seçmeye kalkışıyor 21 Nisan 2024 | 300 Okunma İsrail’in de Ukrayna’nın da kaderi bir: Yeniliyorlar 18 Nisan 2024 | 380 Okunma Bu acılar geleceğimiz için umut tohumları 14 Nisan 2024 | 111 Okunma Evet, hanımlar! Emin olun biz böyle kalmayacağız 07 Nisan 2024 | 127 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar