İntiharlar artacak diyorlar, çözüm burada

Psikiyatrist bir hocamız şöyle yazmış: “Bunlar iyi günlerimiz, güzel yüzlü kurbanlarımız olacak, intiharlar artacak… Bunlar engellenemez değil! 100 tane Psikiyatri Hastanesi ve 81 İntihar Müdahale Merkezi...

Psikiyatrist bir hocamız şöyle yazmış: “Bunlar iyi günlerimiz, güzel yüzlü kurbanlarımız olacak, intiharlar artacak… Bunlar engellenemez değil! 100 tane Psikiyatri Hastanesi ve 81 İntihar Müdahale Merkezi açılmalı acilen… Yarım gün gönüllü olarak devlete mi dönsem n'apsam? Program da yok. Yasa izin veriyor mu?”

Sormuşlar. “Neden güzel yüzlü?”

Tanımı ilginç:

“Genç, hassas, çabuk güvenen, iyi niyetli, kötülük bilmeyen, ruhsal dayanıklılığı düşük.. Öyle pedofiller, zoofiller, cinsel ve ahlaki sınırsızlar değil yani…”

Gerçi bir başka hekimimiz, hocamızı uyarmış:

“Veriye dayanmayan şahsi tahminlerde bulunmuşsunuz. Elimizdeki resmi veriler intiharın düşündüğünüz gibi kaba artış hızının nüfusa göre yükseldiğini göstermiyor. Ayrıca 81 ilin tüm hastanelerinde intihar girişimlerine psikososyal destek birimi 16 yıldır var.”

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Acı yazı 28 Mart 2024 | 626 Okunma Çaresizlik ne üretecek Türkiye bunları öngörmek zorunda 24 Mart 2024 | 119 Okunma Cağaloğlu’ndan bir abimiz daha gitti 21 Mart 2024 | 323 Okunma Vahidettin Efendi’nin ABD’den yardım talebi 17 Mart 2024 | 758 Okunma Kadın gördün mü saldır Çünkü o cinsel bir nesnedir Erkek gördün mü saldır Çünkü o da cinsel bir nesne avcısıdır 14 Mart 2024 | 267 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar