Gönlünüz ferah olsun

Öncü Gençlik her yıl yaz akademileri düzenliyor. Türkiye'nin dört köşesinden Vatan Partili genç öncüler bir haftalığına bir araya geliyor. Bu yıl Alanya'dalar. Kamp yerine arabamız girdi. Yol boyunca...

Öncü Gençlik her yıl yaz akademileri düzenliyor. Türkiye'nin dört köşesinden Vatan Partili genç öncüler bir haftalığına bir araya geliyor. Bu yıl Alanya'dalar. Kamp yerine arabamız girdi. Yol boyunca aralıklarla dizilmişler.

Hep söylüyorum. Acaba kunduz yavrusu hesabı mı gözümü öyle gözüküyorlar. Yoksa en seçmeceler mi Öncü Gençlik üyesi oluyor... Hepsi öyle güzeller ve yakışıklılar ki... Tek tek bakıyorum yüzlerine.

Hayır.

Öyleler.

Çünkü siyasetlerinin ışığı yüzlerine vuruyor.

Birbirini boğazlamak, birbirlerinin üzerine basarak yükselmek isteyen gençler değil onlar, onun için dünyaya kötü kötü bakmıyorlar. Paylaşmacılar. Kafayı çekip, geceden kalma dumanlı dumanlı da değiller. Umutlular. Neşeliler. Pabuçlarının burnuna değil, geleceğe bakıyorlar. Maviş maviş ufukta gözleri. Değiştiriciler. Güzellikleri yaratmak üzere bıraksan yay gibi dört nala ileri atılacaklar. Omuzlar yerleri süpürmüyor. Kendilerine güvenliler. Gökyüzüne merdiven dayamışlar, tutmayın tırmanacaklar!

Onun için güzeller.

Çocuklarınızı Öncü Gençlik'e getirin. Teslim edin. Gönlünüz ferah olsun.

Güzelleşsinler.

Ki... memleketimiz de daha daha güzel olsun.

KELAYNAKLAR

Kamp yeri de bir güzel ki... çam ağaçları. Deniz kıyısında.

Düzenliler, uyumlular, saygılılar, neşeliler, keyifliler. “zamane” gençliğine ya da dizilerdekilere hiç benzemiyorlar.

Böyle düşünen ben miyim?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İsrail’in de Ukrayna’nın da kaderi bir: Yeniliyorlar 18 Nisan 2024 | 334 Okunma Bu acılar geleceğimiz için umut tohumları 14 Nisan 2024 | 111 Okunma Evet, hanımlar! Emin olun biz böyle kalmayacağız 07 Nisan 2024 | 123 Okunma Hakkari Üretim Devrimi bekliyordu! Hendekten çıkanlarla karşı karşıya kaldı 04 Nisan 2024 | 497 Okunma Victor Hugo’ya göre Şairin Görevi 31 Mart 2024 | 60 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar