FETÖ davalarında umut hayaletleri yaratanlar

Hep istedim Silivri'deki Fethullahçı Terör Örgütü duruşmalarına gideyim. İçim kaldırmadı. Sanki kısasa kısas gibi. Öyle ya yalnız gazeteci değildim. Hem eşimden hem oğlumdan, çift dikiş...

Hep istedim Silivri'deki Fethullahçı Terör Örgütü duruşmalarına gideyim. İçim kaldırmadı. Sanki kısasa kısas gibi. Öyle ya yalnız gazeteci değildim. Hem eşimden hem oğlumdan, çift dikiş taraftım. Oysa hiçbir aşamasında öyle düşünmedim. 

Daha ünlü Beşiktaş Adliyesi'nde ilk tutuklanıp götürüldükleri sabah otobüsün ardından demiştim. “Atatürk hakkında da idam kararı verildi. Ama hiçbir zaman uygulanmadı. O kararın altında imzası olanlar mahkum oldu... Göreceksiniz...” Gazetelerde var. Anlamamışlar. Kocasını Atatürk'e benzetti diye yazmışlardı. Oysa biz “Atatürk gibi” düşünüyorduk.

Maddeyi anlıyorduk.

DOĞRU HEDEF DOĞRU SİYASET

2018'in Şubat'ında Ankara'da avukat arkadaşlar müdahil oldukları Sincan'daki Genelkurmay Çatı Davası'na gidiyorlardı. Hemen atladım arabaya.
Ankara 17. Ağır Ceza Mahkemesi. Fethullahçı Terör Örgütü’nün 15 Temmuz 2016’daki darbe girişimi sırasında Genelkurmay Başkanlığı’ndaki eylemlere katıldığı ileri sürülen 224 sanık yargılanıyor. (Aydınlık,  Rüzgargülü, “Bu gözler Fetö'nün yargılanmasını da gördü”, 25 Şubat 2018. İnternette var, lütfen girip okuyunuz.)
İçinden dışından çok cezaevi gördük biliyorsunuz. Yıldırım Bölge, Mamak, Diyarbakır, Haymana, Tekirdağ, Silivri...

Daha öncekilere kıyasla Silivri bile bize “Hilton gibi” gelmişti...
Çünkü her girdiğimiz yerde doğru mücadeleye devam etmiştik.
Doğru hedef.
Doğru siyaset.
Doğru zemin ve örgüt.
Ve kazanımlarla çıktık.
Her seferinde karşı taraf geri adım attı.
Emperyalizmin her geri adımı Türkiye için ileri adımdır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Acı yazı 28 Mart 2024 | 514 Okunma Çaresizlik ne üretecek Türkiye bunları öngörmek zorunda 24 Mart 2024 | 119 Okunma Cağaloğlu’ndan bir abimiz daha gitti 21 Mart 2024 | 323 Okunma Vahidettin Efendi’nin ABD’den yardım talebi 17 Mart 2024 | 758 Okunma Kadın gördün mü saldır Çünkü o cinsel bir nesnedir Erkek gördün mü saldır Çünkü o da cinsel bir nesne avcısıdır 14 Mart 2024 | 267 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar