Emperyalizme vuran el tutulmaz

Sosyal medyada bir izleyicim var. ABD’nin Afganistan’dan kovulmasından sonra yazdıklarımdan bu yana, ne zaman Afganistan’da yanlış bir şey olsa, hele diyelim kadınlara karşı bir karar alınsa, hemen bana yazar:“Şule...

Sosyal medyada bir izleyicim var. ABD’nin Afganistan’dan kovulmasından sonra yazdıklarımdan bu yana, ne zaman Afganistan’da yanlış bir şey olsa, hele diyelim kadınlara karşı bir karar alınsa, hemen bana yazar:

“Şule Hanım… Şule Hanım… hani güneş Doğu’dan doğardı!”

İlle benim, Atatürk’ün bile yaptıklarından geri dönüp… onu da çiğneyip (oysa sözel sorsanız güya “Atatürkçülük”te bizleri kırk kez cebinden çıkarır…)

“Hakkaten bu Afganistan çok gerici… yeldir yeldir… doğulu, ilkel çoban Afganlar… bak ABD gitti de ne oldu… iyice battılar gördünüz mü… hata etmişiz ABD’ye karşı bağımsızlıklarını savunmalarını.” dememi bekler.

Atatürk’ün tek ayırt edici özelliği tam da buydu.

Maddeyi anlamak. İleriyi görmek.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
ABD hem kendi başkanını hem bizimkini seçmeye kalkışıyor 21 Nisan 2024 | 299 Okunma İsrail’in de Ukrayna’nın da kaderi bir: Yeniliyorlar 18 Nisan 2024 | 380 Okunma Bu acılar geleceğimiz için umut tohumları 14 Nisan 2024 | 111 Okunma Evet, hanımlar! Emin olun biz böyle kalmayacağız 07 Nisan 2024 | 125 Okunma Hakkari Üretim Devrimi bekliyordu! Hendekten çıkanlarla karşı karşıya kaldı 04 Nisan 2024 | 499 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar