Emperyalizm bedelini ödeyecek

Venezuela  “muhalefet lideri” yakışıklı Juan Guaido Cuma günü İtalyan La Stampa gazetesiyle yaptığı söyleşide ülkesindeki acil siyasi tehlikeyi bertaraf etmeye yardımcı olacak ABD askeri darbesini kabul etmeye açık olduğunu söyledi:

“Eğer Amerikalılar bir askeri müdahale önerseydi, muhtemelen kabul ederdim!”
Şaşırdım mı?
Yok.
Bunu bizim buralarda bile duydum. “Aman Erdoğan’dan, bu beladan kurtulalım da ABD gelirse gelsin!”
Bizimkiler kendilerine daha güvenli elbette, ardından ekliyorlardı:
“Ondan nasıl olsa kurtuluruz...”
Söyleyenler belki bu satırları okuyordur. Çıksınlar “demedim”, desinler.

O BENİM BAŞKAN ADAYIM
Zaten Trump yönetimi de Venezuela için hazırda bekliyor. Değişik düzeyde yapılan açıklamalarla askeri müdahale seçeneğinin de masada olduğu birçok kez vurgulanmıştı. Tehditleri savurup durmuşlardı.
Başarısız darbeye katılan on milletvekili hakkında her bağımsız devletin yapacağı yapılmıştı. Venezuela yasalarına göre işledikleri “Vatana ihanet, komplo, isyana teşvik, sivil isyana teşvik, suç işlemek için örgüt kurmak, yetki gasbı, kamuyu yasalara uymamaya teşvik etmek ve nefret suçu”  atılı olarak hukuki süreç başlatılmıştı ve dokunulmazlıkları kaldırılmıştı.
Bu milletvekillerinden biri olan Americo De Grazia, başkent Caracas’taki İtalya büyükelçisinin evine sığındığını 9 Mayıs’ta sosyal medya hesabından şöyle duyurdu:
“Uyuşturucu kaçakçısı diktatörlüğün beni bir savaş ganimeti olarak almasına ve insanlığa karşı işlediği suçları için rehine olarak kullanmasına izin vermeyeceğim. İtalya’ya teşekkür ediyorum.”

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Acı yazı 28 Mart 2024 | 632 Okunma Çaresizlik ne üretecek Türkiye bunları öngörmek zorunda 24 Mart 2024 | 119 Okunma Cağaloğlu’ndan bir abimiz daha gitti 21 Mart 2024 | 323 Okunma Vahidettin Efendi’nin ABD’den yardım talebi 17 Mart 2024 | 758 Okunma Kadın gördün mü saldır Çünkü o cinsel bir nesnedir Erkek gördün mü saldır Çünkü o da cinsel bir nesne avcısıdır 14 Mart 2024 | 267 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar