Biz anaların arkasında Koskoca bir millet var

“Kimsenin haram lokmasını yemedim. Kimseyi kandırmadım. Oğlumu bu işten rant sağlayanlar götürdü. Onu buğday ekip hayvan otlatarak kazandığım parayla zorluklarla yetiştirdim. Oğlumu askere gidecekken...

“Kimsenin haram lokmasını yemedim. Kimseyi kandırmadım. Oğlumu bu işten rant sağlayanlar götürdü. Onu buğday ekip hayvan otlatarak kazandığım parayla zorluklarla yetiştirdim. Oğlumu askere gidecekken aldılar. HDP’liler götürdü. Çocuğumu istiyorum. Çocuğumu getirmezlerse herşeyi yaparım.”
Bu da Dicle ilçesinden gelip Diyarbakır’daki HDP binasının önündeki eyleme katılan bir ananın Zazaca feryadı. 
Bir baba sesini Kırmançi yükseltiyor. Hangi dilden söyleyeyim diye Türkçe soruyor.
Kürtçe Türkçe her lehçeden seslerini yükseltiyorlar.
Eskiden de giremedikleri HDP’nin kapısına dayandılar, zorluyorlar.
Cesaretliler.
Zincirlerini kırdılar.
“Yeter!” diyorlar.
Yeter!
Evet! Sesimizi bir ediyoruz. Gücüne bir nefes daha katıyoruz.
Vatan Partili Öncü Kadınlar orada. 
Cumhuriyet Kadınları Derneği orada. 
Vatanını seven genci yaşlısı orada.
Bizim dağa gönderecek çocuğumuz yok!
Bizim Amerikan uşağı yapacağınız çocuğumuz yok!
Oğlumuzu kızımızı kınalayıp göz kırpmadan düşmanın üzerine salmış anaların, babaların torunlarıyız. 
Düşmana oğul, kız vermeyiz!
Biz zorla götürülen çocuklarımızı istiyoruz.
Huzur istiyoruz.
Karnımız doysun, kızlarımız oğullarımız okusun, elleri kendi vatanlarına, analarına, babalarına karşı ABD silahı değil ekmek tutsun istiyoruz. Hayvan otlattık, canımız ciğerimiz oğulcuğumuzu, saçının teline kıyamadığımız kızımızı büyüttük. O hayvan doktoru olacak. O yaşam fışkıran meralarda özgürce, sağlıklı hayvan otlatanların, sağlıklı olması için doktor olacak. Dizlerim ağrıdığında bizlere bakacak. Hakkım yendiğinde avukatım olacak!
Çekilin önümüzden!
Çekilin önümüzden!!
ABD yenildi. 
Sınırın içinde, ötesinde kökleri sökülüyor.
Sökülecek.
Tek dişleri kaldı.
Uşakları ağababasız.
Parmaklarımızın ucunla ittirince nasıl yıkılıyorlar görüyorsunuz.
O merdivenlerde oturan biz anaların arkasında koskoca bir millet var.
Bu ses duyulacak.
Bu ses yükselecek.
O sırada Kaftancıoğlu davasını izleyenlerin toplandığı İstanbul Adliyesi’nin önünden de duyulacak! PKK’yı destekledikleri için “mağdur” olan HDP’li belediye başkanlarının ziyaretgâhlarından da... İstanbul medyasının plazalarından da...
Pentagon’un kulağı zaten burada.
Fısıldasan korkudan yerlerinden zıplıyorlar...

ENTEL DANTELLERE DOĞRUYA DOĞRU

Cüneyt Özdemir “Bir gazeteci olarak 30 yıldır durduğumuz yer doğruya doğru, yanlışa yanlış demek...” notuyla şunları söylüyor:

"Şimdi Diyarbakır’da HDP’nin önünde anneler babalar ‘evlatlarımızı verin’ diye nöbet bekliyorlar. Bakıyorum bizim entel dantel, solcu çevrelerden hiçbir şey yok, görmezden geliyorlar. Neden kardeşim? Niye görmezden geliyorsunuz? Öbürünü görüyorsun. PKK’ya bir şey olduğu zaman görüyorsun. HDP eylemini görüyorsun. Neden HDP’ye karşı eylem yapıldığı zaman görmezden geliyorsun? Göreceksin! Haber yapacaksın! Nasıl HDP’ye kayyum atanmasını, haksızlıkları haber yapıyorsun; burada da anneler babalar evlatlarının dağa çıkmasını istemiyorlar, geri getirin diyorlar, bunu HDP’den sorumlu tutuyorlar. Söyleyeceksiniz tabii. Söyleyeceğiz tabii. Görmezden gelmek yok öyle. 

“Rahmetli Cüneyt Cebenoyan mesela, The Marmara’da  Onat Kutlar’la beraber otururken bomba patlıyor, kız kardeşi hayatını kaybediyor ve sol çevrelerde hiç kimse bunu kimse PKK’yla özdeşleştirmiyor. PKK üstlenmiş zaten. 
“Aynı şey en son orman yangınlarında. Adı ekolojik örgüt, orman yakıyor. Kimse de ses çıkarmıyor, görmezden geliyorlar. Böyle bir rezalet olabilir mi? Sen sadece AK Parti’yi eleştir, sadece MHP’yi eleştir... Böyle bir saçmalık olduğu zaman da görmezden gel. Ne bunun adı da.... ‘Biz enteliz, danteliz, bilmem neyiz’. Böyle bir şey yok kardeşim. Takım tutar gibi kimse parti marti tutmaz, kimse bir şeyi desteklemez. Desteklememeli en azından. Bir hata var mı? Söylersin ‘tak’ diye. Yoksa da ‘yok’ dersin.

İZİN VERMEYECEĞİZ KALEDE SAF TUTACAĞIZ 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İsrail’in de Ukrayna’nın da kaderi bir: Yeniliyorlar 18 Nisan 2024 | 367 Okunma Bu acılar geleceğimiz için umut tohumları 14 Nisan 2024 | 111 Okunma Evet, hanımlar! Emin olun biz böyle kalmayacağız 07 Nisan 2024 | 123 Okunma Hakkari Üretim Devrimi bekliyordu! Hendekten çıkanlarla karşı karşıya kaldı 04 Nisan 2024 | 497 Okunma Victor Hugo’ya göre Şairin Görevi 31 Mart 2024 | 60 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar