ABD'de sular tersine akıyor

Aydınlık Gazetesi Yazarı Şule Perinçek'in bugünkü (20.11.2022)'' ABD'de sular tersine akıyor'' başlıklı yazısı.

ABD'de ara seçimler oldu. Bir vatandaş “Coca Cola mı yoksa Pepsi Kolayı oylamak gibi…” diye tanımlamış. “Hiçbiri”… “Yeter artık!”…ABD halkının da giderek tercihi anlaşılan.

9-11 Kasım 2022 tarihleri ​​arasında rastgele bir örneklemle web tabanlı görüşmeler yoluyla yapılan bir anket cinsiyet, yaş, ırk, eğitim, 2020 seçimlerine katılım ve cumhurbaşkanlığı oyu, temel parti kimliği ve mevcut seçmen kayıt durumuna göre ağırlıklandırılmış. Hata payı ±2 olarak belirtiliyor.

Ankete göre 2024'te Cumhuriyetçi başkan adayı olarak seçmenlerin yüzde 23'ü DeSantis'i, yüzde 20'si Trump’ı görmek istiyor. Buna karşılık, seçmenlerin yüzde 41'i Cumhuriyetçi aday olarak ne DeSantis'i ne de Trump'ı tercih edeceklerini söylüyor.

Cumhuriyetçi seçmenlerin yüzde 41'i, Trump'ı tercih eden yüzde 39'a kıyasla DeSantis'i tercih ettiğini söylerken, yüzde 8'i hiçbiri diyor.

Ancak bizden farklılar. Bu mücadeleye doğru önderlik edecek siyasi örgütleri yok. Ufak gruplar var. Toplum “yönetilebilmek” için 70’lerden bu yana yayılmacılık arttıkça çok hırpalandı. Her türlü “araç” kullanılarak uyuşturuldu. Değiştirebilme umutları ve enerjileri yok edildi. Toplumsal alanda müthiş bir müdahale var.

Buna karşılık giderek eşitsizlik ve bölüşüm ilişkilerindeki şiddetli adaletsizlik, ırkçılık, ayrımcılık çok büyük öfke biriktirdi. Toplumun önemli bir özelliği de silahlı olması. Ruhsatlı ruhsatsız neredeyse her ABD vatandaşına bebeler de dahil bir ya da iki silah düşüyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Acı yazı 28 Mart 2024 | 619 Okunma Çaresizlik ne üretecek Türkiye bunları öngörmek zorunda 24 Mart 2024 | 119 Okunma Cağaloğlu’ndan bir abimiz daha gitti 21 Mart 2024 | 323 Okunma Vahidettin Efendi’nin ABD’den yardım talebi 17 Mart 2024 | 758 Okunma Kadın gördün mü saldır Çünkü o cinsel bir nesnedir Erkek gördün mü saldır Çünkü o da cinsel bir nesne avcısıdır 14 Mart 2024 | 267 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar