Sayısalcılar daha mı akıllı

Sınav sonuçları açıklandı. Genel başarı oranı çok düşük. Çocuklar serseme döndü, doğru. Neredeyse sınava girene kadar bir öyle, bir böyle. Hatta başlarda olacak, olmayacak bile dendi....

Sınav sonuçları açıklandı. Genel başarı oranı çok düşük. Çocuklar serseme döndü, doğru. Neredeyse sınava girene kadar bir öyle, bir böyle. Hatta başlarda olacak, olmayacak bile dendi. Belirsizlik sürdü. Kendilerine güvenleri sarsıldı.

Çuvalla şeker de yeseler, torbayla okumuş pirinç de kâr etmeyecekti :)

Ağlanacak halimize şaka yapıyorum gibi... ama yazarken kendime moral veriyorum galiba. Yeter artık diye bağırasım geliyor.

Elbette başarısızlıktaki esas etken bu yaşanan belirsizlik süreci değil.

Eğitim sistemi ilköğretimden bu yana masaya yatırılacak. Anlayışlar, ihtiyaçlar tartışılacak. Ondan sonrası kolay. Aklın yolu bir. En yaz boz tahtası olan “eğitim ve öğretim” tahtası eskiyip değişiklik gelip dayatana kadar son biçimi verilecek.

SAYISAL ÖCÜSÜ

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İsrail’in de Ukrayna’nın da kaderi bir: Yeniliyorlar 18 Nisan 2024 | 340 Okunma Bu acılar geleceğimiz için umut tohumları 14 Nisan 2024 | 111 Okunma Evet, hanımlar! Emin olun biz böyle kalmayacağız 07 Nisan 2024 | 123 Okunma Hakkari Üretim Devrimi bekliyordu! Hendekten çıkanlarla karşı karşıya kaldı 04 Nisan 2024 | 497 Okunma Victor Hugo’ya göre Şairin Görevi 31 Mart 2024 | 60 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar