Ve: The end! Bu kez son darbe

1- 2002: AKP’ye iktidar yolu açtı Ecevit Hükümeti ekonomik krizlerle sarsılıyordu. Yetmedi. Kemal Derviş’li koalisyon Başbakan’ın sağlık sorunları üzerine bindirildi. Yetmedi. Türkiye kamuoyu ve MHP’li...

1- 2002: AKP’ye iktidar yolu açtı

Ecevit Hükümeti ekonomik krizlerle sarsılıyordu. Yetmedi. Kemal Derviş’li koalisyon Başbakan’ın sağlık sorunları üzerine bindirildi. Yetmedi. Türkiye kamuoyu ve MHP’li yöneticiler bir gün sabah uyandılar. Koalisyon ortağı Bahçeli erken seçimin tarihini ilan etmiş bile! 3 Kasım 2002. Cebinde reçeteyle gelecek bir eşbaşkanlık iktidarının önü açıldı.

2- 2007: Abdullah Gül Cumhurbaşkanı

Abdullah Gül, 367 toplantı yeter sayısını bulamadığı için Cumhurbaşkanı seçilemiyor. Bir dakika! Bir dakika! Devlet Bahçeli var. Evet, görev başında. Bahçeli Genel Kurul’daki oylamaya katılacaklarını açıkladı. AKP ve MHP’lilerin toplam sayısı 440’ı aştı. Hayırlı olsun. Artık Türkiye’nin başında Exeterli bir cumhurbaşkanı var.Yıllar sonra Bahçeli şöyle diyecekti: “Şu anda Çankaya Köşkü’ndeyiz ve şu anki Cumhurbaşkanı bakın neşeli, nasıl mutlu. Soruyorum; 2007’de 367 tıkacını biz çekmemiş olsak, bugün burada olabilir miydi acaba?”

3- Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanı

Yine kritik bir seçim. Bir dönemeç. Bahçeli sahnede. CHP’yle birlikte Ekmeleddin İhsanoğlu’nu sunar! O mu, bu mu? Sonuç belli. Türkiye’yi Tayyip Erdoğan’ın ocağına düşürür.

4- AKP hükümet olacak, Meclis başkanlığını alacak

7 haziran 2015 seçimleri. AKP zorda. Hükümeti kuramayacak. İmdat! Bahçeli devrede. Tekrar seçim. AKP hükümeti kurdu. Meclis başkanlığı da ikramiyesi.

5- Başkanlık sistemi

Kamuoyu yine hayretler içerisinde. Bahçeli kaç kez söyledi. Karşıydı. AKP bile baktı olmayacak, vaz geçmişti. Siz unutsanız, başkaları unutmaz! Biri mi dürttü nedir... Baktık “hani şu başkanlık sistemi vardı ya...” dedi ve de Türkiye’nin başına bela etti.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bir kıvılcım Kürdümüzü de Türkümüzü de hepimizi yakar 25 Nisan 2024 | 518 Okunma ABD hem kendi başkanını hem bizimkini seçmeye kalkışıyor 21 Nisan 2024 | 300 Okunma İsrail’in de Ukrayna’nın da kaderi bir: Yeniliyorlar 18 Nisan 2024 | 380 Okunma Bu acılar geleceğimiz için umut tohumları 14 Nisan 2024 | 111 Okunma Evet, hanımlar! Emin olun biz böyle kalmayacağız 07 Nisan 2024 | 127 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar