Sen Kürtsün, alkış alkış

Mehmetçik zafer kutluyor 13 Eylül 1921. Sakarya Meydan Muharebesi'nden sonra Mehmetçikler zaferi kutluyor. Gelenek sürüyor. Mehmetçik aynı Mehmetçik. Mavi bereliler ant içerken diyorlar ya... ölüm son durak. Son durağa gidene...

Mehmetçik zafer kutluyor

13 Eylül 1921. Sakarya Meydan Muharebesi'nden sonra Mehmetçikler zaferi kutluyor. Gelenek sürüyor. Mehmetçik aynı Mehmetçik. Mavi bereliler ant içerken diyorlar ya... ölüm son durak. Son durağa gidene kadar keyif onların. Vatan onların. Zafer onların. Onun son durağı yok. Daha ileri! Daha ileri!

İstanbul Dayanışma Platformu başkanı E. Devlet Bakanı Önay Alpago'nun çağrısıyla, 11 Ekim'de bir kahvaltıda buluştuk. O gün Dünya Kız Çocukları günüydü.

Eskiden var mıydı?

Kim koymuş?

Neden koymuş?

Hiç önemli değil. Bugün Türkiye'mizde kız çocuklarının elinden tutmamız gerekiyor mu; gerekiyor.

O zaman karıştırmayın bu sorularla. Bir an önce işe koyulun.

Ama meraklısına bilgiyi vermeden de geçmeyelim. Çünkü önemli bir ayrıntı var. Bu karar Türkiye, Kanada ve Peru'nun önerisiyle 2012 yılında BM'de alınmış.

Bizim ülkemizde de çok sorunlar var.

Öncülük edelim.

Önemli bir bölümü devrimlerimizle çözülmüş. Ama yenileri çıkarılıyor. Verilenler geri alınmaya çalışılıyor. Her ne iş yapıyorsak, kız ve erkek çocuklarımızın geleceği için yapıyoruz doğru. Neden kız çocuk? Biri “onu da ayırdılar” diye AKP'yi eleştirmek için yazmış. O çok komik de, yanıt bile vermeye değmez. Ama bu bir hastalık. Gerçekten yana olmak değil. Gözü kara bir bağnazlık.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İsrail’in de Ukrayna’nın da kaderi bir: Yeniliyorlar 18 Nisan 2024 | 373 Okunma Bu acılar geleceğimiz için umut tohumları 14 Nisan 2024 | 111 Okunma Evet, hanımlar! Emin olun biz böyle kalmayacağız 07 Nisan 2024 | 123 Okunma Hakkari Üretim Devrimi bekliyordu! Hendekten çıkanlarla karşı karşıya kaldı 04 Nisan 2024 | 497 Okunma Victor Hugo’ya göre Şairin Görevi 31 Mart 2024 | 60 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar