Ülke soluklanma beklerken

SEÇMEN 7 Haziran günü demokrasiden tek adım geri gidiş istemediğini, otoriter yönetime tamamen kapalı olduğunu açık seçik ortaya koydu. Bunu da muhalefete destek vererek gösterdi, onlara büyük bir görev...

SEÇMEN 7 Haziran günü demokrasiden tek adım geri gidiş istemediğini, otoriter yönetime tamamen kapalı olduğunu açık seçik ortaya koydu. Bunu da muhalefete destek vererek gösterdi, onlara büyük bir görev yükledi. Muhalif partiler AKP'yi ilk kez yenebildi, seçmenin arzusu buydu. 

Seçmen, AKP'ye karşı sandıkta gerçek partisine değil, milletvekili dağılımı hesabına göre oy kullandı, çünkü hedefi Erdoğan ve AKP'ydi.
Talebi ise 13 yıllık iktidar döneminde üstü örtülen, yolsuz, haksız, adaletsiz her uygulama ve icraatın saydamlaştırılması, hesaplarının sorulmasıdır.
Yetmedi, soluklanmak isteyen bir geniş seçmen kitlesi var karşımızda.
Ekonominin yeniden rayına oturmasını, kurumlara saygınlık kazandırılmasını, hukukun üstünlüğünü, değerlerin yerli yerine oturmasını istiyor.
Bu görevi de AKP'den mutsuz olduğu için muhalefetin tümüne verdi.

YENİ BİR SEÇİM Mİ

Ancak seçim gecesi MHP Lideri Bahçeli'nin açıklamaları bu seçmen kitlesince farklı anlaşıldı, sanki MHP görev üstlenmek istemiyor diye görüldü.
Oy sayımı sürerken Bahçeli'nin, 'erken seçimi' de alternatif göstermesi, 2002 yılındaki ülkeyi ansızın seçime götürme kararını anımsattı.
Daha biri bitmeden yenisinden söz etmek, "AKP, ilk kez yenmişken bu açıklama ne" sorusunu akla getirdi.
Oysa seçmenin ilk beklediği, muhalefetin hükümet için harekete geçmesiydi ve 'hükümetten kaçmayı' affetmediğini geçmiş seçimlerde de göstermişti.
Hiç şüphe yok ki o yüzde 60'a yaklaşan seçmen kitlesi, masum insanların dalga dalga cezaevlerine yollanmadığı, yaşam tarzlarının tartışma konusu edilmediği, 'düşmanlaştırmanın' son bulduğu günlere hasretti.
Cumhurbaşkanı'nı anayasal çizgiye çekmeden, kurumları 'bir partinin değil devletin organı' yapmadan ilk dakikada görev üstlenmekten kaçınan kim olursa olsun, seçmenin bedel ödeteceği açıktır.
Her lider bilir ki o seçmen, yeni bir seçimi ne anlar, ne kabullenir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ankara'nın gelişmesi üzerine 02 Aralık 2015 | 379 Okunma İlk iş AB çıpasını güçlendirilmek 30 Kasım 2015 | 148 Okunma Kılıçdaroğlu istemedikçe değişim olmaz 25 Kasım 2015 | 399 Okunma Türkiye'nin risk ve şansları 23 Kasım 2015 | 290 Okunma Ankara Garı ile Rus uçağını unutanlar 18 Kasım 2015 | 665 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar