Önce başkan sonra başbakan

MİLLETVEKİLLERİNİN yemini ile 25. Meclis de göreve başlamış oldu. Yeniden anımsatmalı ki, Uluslararası Şeffaflık Örgütü, AGİT, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi gibi kurumlar da tescil etti ki, 7 Haziran'daki...

MİLLETVEKİLLERİNİN yemini ile 25. Meclis de göreve başlamış oldu.

Yeniden anımsatmalı ki, Uluslararası Şeffaflık Örgütü, AGİT, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi gibi kurumlar da tescil etti ki, 7 Haziran'daki seçim eşit ve adil şartlarda gerçekleşmedi.
Bu kurumların da vurguladığı gibi en başta Cumhurbaşkanı Erdoğan Anayasa'nın dışında bir tutum sergiledi; devlet kurumları ise iktidar lehinde karar ve eylemlere imza attı.
Seçmen de bu ağır tabloya rağmen, Erdoğan'ın ne "400 milletvekili" ne de "başkanlık" talebini kabul etti; onun desteklediği partiyi de 13 yıl sonra tek başına iktidardan etti.
Dün yemin eden Meclis, işte bu seçmen iradesinin ürünü olduğu için o seçmenin 'Sorunsuz bir uzlaşma kültürü geliştirin' mesajını hiç unutmamak zorunda.

BAŞKAN MUHALEFETİN HAKKI

Cumhurbaşkanı'nın meydanlara çıkmasının ardından bir 'yemine sadakat' tartışması başlamadı değil ama dünkü yemin töreninin sorunsuz bitmesi iyi bir başlangıçtır.
İtiraf etmeli ki, 'HDP'den farklı sesler çıkabilir' diyenler az değildi; çünkü içeride yaşanan tartışmaların varlığına dikkat çekiyorlardı.
Sorun çıkmadıysa Selahattin Demirtaş'ın çaba/başarısına atıf yapmak şart.
Bu arada, Demirtaş'ın, 8 Haziran'dan bu yana aldığı tutumun da meydanlarda söyledikleri ile paralel bir seyir izlediğini, KCK ve Kandil'den gelen aykırı seslere rağmen bir HDP çizgisi oluşturmaya başladığını da görmeli.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ankara'nın gelişmesi üzerine 02 Aralık 2015 | 378 Okunma İlk iş AB çıpasını güçlendirilmek 30 Kasım 2015 | 147 Okunma Kılıçdaroğlu istemedikçe değişim olmaz 25 Kasım 2015 | 395 Okunma Türkiye'nin risk ve şansları 23 Kasım 2015 | 289 Okunma Ankara Garı ile Rus uçağını unutanlar 18 Kasım 2015 | 662 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar