‘Milletin adamı’ değil vicdanı konuştu

EN baştan şunu söylemeli ki, çok partili yaşama geçildiğinden bu yana, en adaletsiz denebilecek, devletin tüm kurumları ile AKP lehinde ağırlık koyduğu bir seçim sürecini ilk kez...

EN baştan şunu söylemeli ki, çok partili yaşama geçildiğinden bu yana, en adaletsiz denebilecek, devletin tüm kurumları ile AKP lehinde ağırlık koyduğu bir seçim sürecini ilk kez yaşadık.

Tarafsızlığı Anayasa hükmü olmasına karşın Cumhurbaşkanı Erdoğan, itiraf da ettiği gibi 'devletin parasıyla' meydanlara inip muhalefeti topa tuttu, AKP için oy istedi, "400 milletvekili verin" dedi.
Çok partili yaşama geçildikten sonra bu da bir ilkti.
Bununla da yetinilmedi, devletin tüm kurumları kendisi için seferber edildi, kamu çalışanlarının mitinglerine katılımı zorunlu kılındı.
Bu mitingler öncesi yerel medyada günlerce 'milletin adamı geliyor' sloganı ile reklamlar yapıldı, paraları da valilikler tarafından ödendi.
Saray görevlilerinin her türlü konaklama ve giderleri de böyle.

ADİL OLMAYAN SEÇİM

Başta bankalar olmak üzere, kamu kurumları seçime günler kala devasa reklam kampanyası başlattı; hem iktidara yakın medyaya kaynak sağladılar hem de 'ülkede her şey tozpembe' yönünde algı oluşturmaya çalıştılar.
AKP ile muhalefetin kitlelere ulaşması konusunda da büyük bir adaletsizlik yaşandı; Başbakan ve Cumhurbaşkanı yüzlerce saat canlı yayın hakkı edinirken, muhalefetin tümü bu rakamın yüzde 10'una dahi ulaşamadı.
En vahimi YSK, Cumhurbaşkanı'nın yolunu açarak muhalefete büyük haksızlık yapılmasına olanak sağladı; yetmedi, meydanları dahi partilerin elinden alıp, seçimde aday olmayan bir kişiye, yani Cumhurbaşkanı'na tahsis etti.
Oysa esas olan partilerin meydanları kullanmasına öncülük etmesiydi.
Anayasa ve yasaların emri gereği, seçimin 'Adalet ve eşitlik' prensipleri içinde gerçekleşmesini sağlamakla yükümlü olan YSK'nın bu tutum ve kararları büyük kuşku kaynağı oldu.
Kısacası YSK, bu seçim sürecinde seçmene pek güven vermedi dense yeridir.
Tüm bu olumsuzluklara rağmen seçim gerçekleşti ve millet kararını verdi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ankara'nın gelişmesi üzerine 02 Aralık 2015 | 378 Okunma İlk iş AB çıpasını güçlendirilmek 30 Kasım 2015 | 147 Okunma Kılıçdaroğlu istemedikçe değişim olmaz 25 Kasım 2015 | 395 Okunma Türkiye'nin risk ve şansları 23 Kasım 2015 | 289 Okunma Ankara Garı ile Rus uçağını unutanlar 18 Kasım 2015 | 662 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar