MHP’nin ilk seçim vaadi Erdoğan

NİHAYET MHP de seçim bildirgesiyle vaatlerini seçmenin beğenisine sundu. Seçim bildirgesini geciktirdiği yönünde eleştiri alan MHP'nin '3 Mayıs Türkçülük Günü'nü özellikle beklediğini...

NİHAYET MHP de seçim bildirgesiyle vaatlerini seçmenin beğenisine sundu.

Seçim bildirgesini geciktirdiği yönünde eleştiri alan MHP'nin '3 Mayıs Türkçülük Günü'nü özellikle beklediğini düşünüyorduk.
Ancak Bahçeli, 'partilerin birbirini aratmayan vaatlerinden' söz edip kendi programlarını, karambole gitmesin diye özellikle sona bıraktıklarını, böylece önceki seçimde olduğu gibi AKP'nin 'vaatlerini yürütmesinin' de önüne geçtiklerini anlatınca asıl nedeni öğrenmiş olduk.
Bu sözlere rağmen vaatler konusunda bu seçime damga vuran partinin CHP olduğunu dün Arena Spor Salonu'nda bir kez daha gördüğümüzü söylemeliyim.

CHP İLE BENZER VAATLER

Bahçeli'nin konuşmasının ikinci bölümüne sakladığı vaatlerde, asgari ücretten emekliye ek gelire, mazot fiyatından sosyal yardımlara, harç muafiyetinden kira katkısına dek alt gelir gruplarına yönelik olanlarında CHP ile benzerlik görüldü.
MHP daha gerçekçi olacağı düşüncesiyle örneğin, CHP'nin 1.500 liralık asgari ücret rakamını 1.400 TL'ye çekmiş, ama artı 100 lira ulaşım parası koymuştu. Mazotun fiyatı da 1.5 TL yerine 1.75 olmuştu.
Bahçeli'nin rakamları da yine 'gerçekçi algı' oluşturma hedefiyle, küsuratlı ve ayrıntılıydı.
CHP ve MHP vaatlerinin böylesine paralellik göstermesinin seçmen üzerinde yaratacağı etkiyi bekleyip göreceğiz; ama Bahçeli, Başbakan Davutoğlu'ndan 'kaynak' sorusu geleceğinden emindi, yanıt için hiç beklemedi.
"Bunlar Adana mavrası değil Sayın Davutoğlu" diyerek dünden kestirip attı.
Terörü bitirme sözü de veren Bahçeli'nin, "Başta 17/25 Aralık olmak üzere her yolsuzluğun hesabı sorulacak, yolsuzluk yapanların mal varlığına mutlaka el konacak, özerk 'Yolsuzlukla Mücadele Kurulu' kurulacak" demesi çok dikkat çekiciydi; çünkü en çok alkışı bu vaatleri aldı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ankara'nın gelişmesi üzerine 02 Aralık 2015 | 379 Okunma İlk iş AB çıpasını güçlendirilmek 30 Kasım 2015 | 148 Okunma Kılıçdaroğlu istemedikçe değişim olmaz 25 Kasım 2015 | 399 Okunma Türkiye'nin risk ve şansları 23 Kasım 2015 | 290 Okunma Ankara Garı ile Rus uçağını unutanlar 18 Kasım 2015 | 665 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar