MHP kapıları açmazsa

SON iki seçim gösterdi ki muhalefet kendi içinde hükümet çıkarmadığı sürece mutlak şans AKP'ye geçiyor; çünkü muhalefetin tümü ancak bir AKP ediyor. Muhalefet partileri, derin...

SON iki seçim gösterdi ki muhalefet kendi içinde hükümet çıkarmadığı sürece mutlak şans AKP'ye geçiyor; çünkü muhalefetin tümü ancak bir AKP ediyor.

Muhalefet partileri, derin farklılıklar nedeniyle işbirliğini ve koalisyon seçeneğini de yok ettiklerine göre şimdi başka alternatifler yaratılabilmeli.

HDP, 7 Haziran ile 1 Kasım arasında en sıkışan parti oldu, bedelini ödedi; geleceği de kendisine değil, PKK ile iktidar arasındaki ilişkiye bağlı. 
Bu bağ, HDP’nin 4 yıl sonraki pozisyonunu tamamen muğlak kılıyor. 
Yani HDP mevcut haliyle hesap dışı tutulabilir, geriye CHP ile MHP kalıyor.
CHP, ocak ayındaki kurultayda ne yapacağını gösterecek, ya MHP?

2002’NİN POSTALANAN OY PUSULALARI

Bugün MHP’ye, iktidar ortaklığı veya istediği partiyi istediği yöne çekme şansı yakalayıp bunu kendi eliyle yok eden tek parti gözüyle bakıldığı bir gerçek.
Düşünelim; Bahçeli, 7 Haziran öncesi SP ve BBP ile ittifak önerisini terslemek yerine Alpaslan Türkeş gibi davransaydı MHP’nin oy oranı ve TBMM’deki gücü ne olurdu? 
Hadi HDP’yi sildi geçti, ya AKP ile koalisyon yapsaydı?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ankara'nın gelişmesi üzerine 02 Aralık 2015 | 378 Okunma İlk iş AB çıpasını güçlendirilmek 30 Kasım 2015 | 147 Okunma Kılıçdaroğlu istemedikçe değişim olmaz 25 Kasım 2015 | 395 Okunma Türkiye'nin risk ve şansları 23 Kasım 2015 | 289 Okunma Ankara Garı ile Rus uçağını unutanlar 18 Kasım 2015 | 662 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar