Marmaray hızı pahalıya patlamış!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 29 Ekim 2013'e yetişmesini istediği ve açılışı o gün yapılan Marmaray'da, Japon firma TAISEI ek harcamalarının karşılanmadığından şikâyetçi....

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 29 Ekim 2013'e yetişmesini istediği ve açılışı o gün yapılan Marmaray'da, Japon firma TAISEI ek harcamalarının karşılanmadığından şikâyetçi. Erdoğan'dan Davutoğlu'na herkese mektup yazan şirket 200 milyon dolarını istiyor.

MARMARAY'ı inşa eden Japon TAISEI şirketi, işi hızlı bitirme karşılığında kendilerine verilen 'ek harcamaları karşılama' sözünün yerine getirilmediğini gerekçe göstererek hem Japon hükümetini harekete geçirdi hem de Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'dan, Başbakan Ahmet Davutoğlu'na, ilgili bakanlara kadar tüm Türk makamlarına mektup yollayarak, "Bundan sonraki alt yapı projelerindeki pozisyonumuzu etkiler" uyarısı yaptı. Ulaştırma, Haberleşma ve Denizcilik Bakanlığı yetkilileri ise firmaya müteşekkir olduklarını, onlarla empati yaptıklarını ama uyguladıkları baskıyı doğru bulmadıklarını belirtti. Bakanlık yetkilileri, "Verilen sözlerin gereği yapılacak, bir yavaşlıktan söz edilebilir; ama firma işleri usulüne uygun yapmalı. Ayrıca fahiş fiyatlar var" dediler.
GAMA ve NUROL'un ortağı olan Japon TAISEI grubu adına Başkan ve CEO Takashi Yamauchi'nin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Marmaray Projesi konulu yazdığı 30 Ocak 2015 tarihli son mektubun özeti şöyle: "Sayın Cumhurbaşkanı, zatıalinizin Marmaray'ın açılış töreninde yüklenici bizlerin mükemmel performanstan dolayı takdirlerinizin üzerinden bir yıldan fazla zaman geçti. Marmaray'ın hizmete girmesi için İşveren'in talebi üzerine işi hızlandırarak bitirdik. İşverenimizin kayda geçirdiği kontrolümüz dışında olan gecikmelerin telafisi için olağanüstü çaba sarf ederek ve ilave kaynakları dahil ederek başarıya ulaşabildik.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ankara'nın gelişmesi üzerine 02 Aralık 2015 | 379 Okunma İlk iş AB çıpasını güçlendirilmek 30 Kasım 2015 | 148 Okunma Kılıçdaroğlu istemedikçe değişim olmaz 25 Kasım 2015 | 399 Okunma Türkiye'nin risk ve şansları 23 Kasım 2015 | 290 Okunma Ankara Garı ile Rus uçağını unutanlar 18 Kasım 2015 | 665 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar