Kılıçdaroğlu Saray’dan görev almaya hazır

CUMHURBAŞKANI Erdoğan'ın "Türkiye'nin sistemi değişmiştir, artık fiili gücüm var, Anayasa bana göre ayarlanmalı" mealindeki çıkışı ardından bazı şeyleri öngörebilmek...

CUMHURBAŞKANI Erdoğan'ın "Türkiye'nin sistemi değişmiştir, artık fiili gücüm var, Anayasa bana göre ayarlanmalı" mealindeki çıkışı ardından bazı şeyleri öngörebilmek zorlaştı.

Bu anlayıştaki bir Erdoğan teamülleri de rahatlıkla kenara koyabilir.
Dün gece görevi iade etmiş olan Davutoğlu'ndan sonra Erdoğan'ın yeni bir görevlendirme yapıp yapmayacağı da bu nedenle belirsizlik taşıyor.
Oysa, 45 günlük süreden geriye kaç gün kalmış olursa olsun seçim sonrası, "Önce birinci, sonra ikinci partinin başkanını görevlendireceğim" demiş olan Erdoğan, hemen bugün Kılıçdaroğlu'nu çağırmalıdır.
En azından Saray'dan o görevi almaya hazır bir Kılıçdaroğlu var, çünkü CHP'de, "Hâlâ hükümet kurma seçeneklerimiz var" anlayışı hiç zayıf değil.

AKP'YE DE GİDİLECEK

Alternatifleri 24 saat dahi olsa değerlendirmek isteyen CHP, tabii ki en çok da MHP lideri Bahçeli'nin tavrını önemsiyor.
Ülkedeki sıkıntılı tabloya dikkat çeken CHP yönetimi, o tablodan çıkış için götürecekleri önerileri Bahçeli'nin dikkatle dinleyeceği kanısında.
Kılıçdaroğlu'na görev verilse de verilmese de MHP ile teması beklenebilir, ama Kılıçdaroğlu, Bahçeli'nin karşısına 'görevi almış' olarak çıkmak istiyor.
Ülkenin öncelikli ve yakıcı sorunlarından seçim güvenliğine, bir AKP hükümetiyle seçime gitmekten Erdoğan'ın açtığı sistem tartışmasına kadar pek çok konuda eksi ve artılar alt alta yazılıp değerlendirilebilecek.
Tabii ki görevlendirme halinde CHP, sadece MHP veya HDP ile görüşmeyecek, AKP'ye de gidilecek, koalisyon modellerine katkı/katılım istenecek.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ankara'nın gelişmesi üzerine 02 Aralık 2015 | 378 Okunma İlk iş AB çıpasını güçlendirilmek 30 Kasım 2015 | 147 Okunma Kılıçdaroğlu istemedikçe değişim olmaz 25 Kasım 2015 | 395 Okunma Türkiye'nin risk ve şansları 23 Kasım 2015 | 289 Okunma Ankara Garı ile Rus uçağını unutanlar 18 Kasım 2015 | 662 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar