Hemen seçim ülkeyi sevmemektir

BAŞLIKTAKİ ifadenin Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın 24 Temmuz günlü sözlerine atıf olduğunu anımsamayan çıkmaz sanırım. Arınç'ın o sözüne rağmen seçime...

BAŞLIKTAKİ ifadenin Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın 24 Temmuz günlü sözlerine atıf olduğunu anımsamayan çıkmaz sanırım.

Arınç'ın o sözüne rağmen seçime gidiliyor ve bunun da tamamen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın arzusundan kaynaklandığı algısı 8 Haziran'dan beri -hem de pek çok kez- yerleşti.
Erdoğan son tutumuyla da bu algıyı pekiştirircesine, kararını 40 gün önceden vermiş gibi davrandı; anayasa, kural, teamül ve "Önce birinci, sonra ikinci parti liderine görev vereceğim" sözünü unutarak, Kemal Kılıçdaroğlu'na, "Sen ki Beştepe'nin yolunu bilmiyorsun, sana görev yok" diye kestirip attı.
Aslında Erdoğan bu tutumla, hem niyetini halka açıkça belli etti hem de Kılıçdaroğlu'nu sıkıntılı bir ziyaretten kurtardı.
CHP de seçime gitmemek, hükümet kurmak için 'elinden geleni yapmış parti' görüntüsünü pekiştiren yeni bir kozu elde etti.

KOŞULLAR ÇOK FARKLI

Sonuçta Türkiye, güvenlik başta olmak üzere yakıcı sorunlarla boğuşurken 'ya bu kez çıkarsa' kumarı oynanan bir ülkeye dönüştürüldü.
Sonucu sandıkta göreceğiz, ama tablo en çok da AKP ve Erdoğan açısından, 7 Haziran öncesinden çok farklı; neden mi?
"Bu ülkede tek bir şehit kanı akmasın" noktasından, bakanların "Ben de şehit olmak istiyorum" dediği bir Türkiye'ye gelindi de ondan.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ankara'nın gelişmesi üzerine 02 Aralık 2015 | 378 Okunma İlk iş AB çıpasını güçlendirilmek 30 Kasım 2015 | 147 Okunma Kılıçdaroğlu istemedikçe değişim olmaz 25 Kasım 2015 | 395 Okunma Türkiye'nin risk ve şansları 23 Kasım 2015 | 289 Okunma Ankara Garı ile Rus uçağını unutanlar 18 Kasım 2015 | 662 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar