‘Haydi Bismillah’ diye başlamışken

AKP'nin, 'Haydi Bismillah' seçim şarkısı oldukça manidar. Sanki 13 yıl iktidarda AKP yoktu, şimdi gelip yeni bir başlangıç yapacak. Böyle olmadığına göre şarkıyı, geçmişin hatalarından...

AKP'nin, 'Haydi Bismillah' seçim şarkısı oldukça manidar.

Sanki 13 yıl iktidarda AKP yoktu, şimdi gelip yeni bir başlangıç yapacak.
Böyle olmadığına göre şarkıyı, geçmişin hatalarından, yanlışlarından, günahlarından arınma amacının işareti olarak görelim de umutlanalım.
Ancak yıllardır yaşananların ardından yeni başlangıçlar bu kadar kolay olmamalı.
Bakın Poyrazköy davasında da savcı beraat istedi; benzer sonuçlar Ergenekon, Balyoz, Askeri Casusluk ve Oda TV davalarında da oldu.
Üstüne üstlük Anayasa Mahkemesi'nin de kapı gibi 'Hak ihlali' kararları var.

EY İNSANLIK NEREDESİN

Dün Sözcü'de, tutuksuz yargılanması kararı kaldırılınca "Bir daha bu itibarsızlığı yaşayamam, o deliğe giremem" diyerek kafasına kurşun sıkan Yarbay Ali Tatar'ın resmini görünce 2009'dan beri estirilen derin fırtınaları, içim yanarak anımsadım. (Ya o kararı verenler şimdi ne hissediyor, koltuklarında ne kadar rahat oturuyor ki acaba?)
İktidar kadroları, arkalarında kendilerinden daha hızlı bir medya ile bu ülkenin evlatlarının üzerine abandıkça abandılar, acımasız zulümler yaşattılar.
'Kahramanımızsın' deyip altlarına zırhlı araç, arkalarına kral gücü koydukları savcı ve yargıçlar eliyle, sonradan itiraf ettikleri gibi binlerce 'masum' insanı cezaevlerine doldurdular.
O davalara kimi savcı oldu, kimi 'Türkiye bağırsaklarını temizliyor', 'Askeri vesayetten kurtuluyoruz' diye bakarak demokrasi şampiyonluğuna soyundu.
Şu uyarıyı yapınca bizi de 'postal yalayıcısı' diye suçladılar:
"Hanımlar, beyler; darbecilerle darbe karşıtlarını, çetecilerle saygın insanları, emir verenle emir kulunu aynı çuvala koyduğunuz için bu davalarla darbecileri, çetecileri aklayacaksınız."
Ama pişkinliğin alası yaşandığı için bugün bu insanlarda, küçücük bir özrü veya vicdan sızıntısı göremeyip, 'Ey insanlık neredesin' diye yeniden soruyoruz.

İTİBARINI BİR KURŞUNA VERENLER

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ankara'nın gelişmesi üzerine 02 Aralık 2015 | 379 Okunma İlk iş AB çıpasını güçlendirilmek 30 Kasım 2015 | 148 Okunma Kılıçdaroğlu istemedikçe değişim olmaz 25 Kasım 2015 | 399 Okunma Türkiye'nin risk ve şansları 23 Kasım 2015 | 290 Okunma Ankara Garı ile Rus uçağını unutanlar 18 Kasım 2015 | 665 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar