Gezi’yi bugün de doğru okuyamamak

GEZİ protestoları, ötekileştirmeye, aşağılanmaya, hukuksuzluğa karşı duruş; yaşama tarzına sahip çıkma, farklılıkları barıştırma direnişiydi. Gezi, gençlerin hareketiydi; bankta...

GEZİ protestoları, ötekileştirmeye, aşağılanmaya, hukuksuzluğa karşı duruş; yaşama tarzına sahip çıkma, farklılıkları barıştırma direnişiydi.

Gezi, gençlerin hareketiydi; bankta nasıl/kiminle oturacaklarını, ne giyineceklerini, hangi evlerde yaşayacaklarını, hangi diziyi izleyip neyi okuyacaklarını siyasilerin dikte ettirmesine karşı çıkıyorlardı.
Kendilerine 'çapulcu' dendiğinde kabullendiler, 'gezi zekâlılar' diye aşağılayanlara 'gezi zekâsını' dünya markası yaparak yanıt verdiler.
Anlayacağınız, tam da Başbakan Davutoğlu'nun 19 Mayıs'ta gençlere hitaben söylediği şu sözlere uygun davranan 'çapulculardı' onlar: "Dünyanın öbür köşesinde bile insan onurunu zedeleyen bir davranış varsa gençlerin seslerini yükseltmeleri, gerektiğinde 'isyan' duygusuyla harekete geçmekten daha doğal bir şey yoktur. Eğer bir olay oluyor da siz genç olduğunuz halde ona tepki vermiyorsanız, yaş olarak genç, ama psikolojik olarak genç değilsinizdir. Genç denilen insan nerede bir zulüm görürse, ayağa kalkar, ona karşı sesini yükseltir."

ADİL, EŞİT, ŞAİBESİZ SEÇİM

Yazık ki AKP, o gün gençlere bu anlayışla yaklaşmadı, Gezi'nin mesajını doğru okumadı, ama gençlerin siyasete kalıcı damga vurmasını da önleyemedi.
Kucaklama yerine ötekileştirme, hatta 'düşmanlaştırma' algısı yaratan iktidar, maalesef bugün de 7 Haziran seçimleri vesilesiyle aynı yolda yürüyor.
Anayasa'nın açık hükmüne rağmen Cumhurbaşkanı Erdoğan, iki aydır meydanlarda AKP lehinde, muhalefet partileri aleyhinde propaganda yapıyor.
Muhalefete destek veren vatandaşların varlığını görmezden gelip, hem de onların vergilerini kullanarak seçime müdahale ediyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ankara'nın gelişmesi üzerine 02 Aralık 2015 | 379 Okunma İlk iş AB çıpasını güçlendirilmek 30 Kasım 2015 | 148 Okunma Kılıçdaroğlu istemedikçe değişim olmaz 25 Kasım 2015 | 399 Okunma Türkiye'nin risk ve şansları 23 Kasım 2015 | 290 Okunma Ankara Garı ile Rus uçağını unutanlar 18 Kasım 2015 | 665 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar