Erken seçim seçeneği

DÜNKÜ TBMM Başkanlık turları, koalisyon/seçim senaryoları için sadece kırıntı değerde ipuçları içerdiği için dananın kuyruğunu koparacak bugünkü oylamalara...

DÜNKÜ TBMM Başkanlık turları, koalisyon/seçim senaryoları için sadece kırıntı değerde ipuçları içerdiği için dananın kuyruğunu koparacak bugünkü oylamalara bakmalı.

Çıkacak sonuca göre olası senaryolar şöyle sıralanabilir:
1- Deniz Baykal veya Ekmeleddin İhsanoğlu'nun, AKP desteğiyle seçilmesi müstakbel ortaklara işaret demekti(r); ancak Başbakan Davutoğlu dün bu seçeneği yok etti.
2- Baykal, muhalefetin oyları ile seçilirse zayıf da olsa AKP-CHP hâlâ olabilir.
3- Muhalefet İhsanoğlu derse, AKP'siz hükümet hâlâ hesap dışı değil demektir; ama bu seçeneği Devlet Bahçeli yok etti gibi...
4- Muhalefet anlaşamaz, AKP'li İsmet Yılmaz yeni başkan seçilirse, en büyük olasılık erken seçimdir. Koalisyon olasılığı bitmiş değil, oldukça zayıflamıştır; çünkü AKP'nin seçmene, 'muhalefet beceremedi' diyeceği bir koza kavuşacak.

ERDOĞAN'IN POZİSYONU

Bu olasılıklara rağmen 'TBMM Başkanlığı koalisyon görüşmelerinden bağımsız' diyerek yeni hükümet için umudunu koruyan siyasilerle dolu kulis.
Seçmenin verdiği mesaj ve Türkiye'nin önündeki yakıcı sorunlar da aslında bunu elzem kılıyor ve alıcısı en yüksek seçenek yine AKP-CHP hükümeti.
(Muhalefetin içinden bir hükümetin çıkması için pes etmeden çabalayan siyasilerin varlığının sürdüğünü bilmekte de yarar var.)
Dün Davutoğlu ile Kılıçdaroğlu'nu dinlerken bir kez daha gördük ki, iki partinin de önündeki en büyük engel Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın pozisyonu.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ankara'nın gelişmesi üzerine 02 Aralık 2015 | 379 Okunma İlk iş AB çıpasını güçlendirilmek 30 Kasım 2015 | 148 Okunma Kılıçdaroğlu istemedikçe değişim olmaz 25 Kasım 2015 | 399 Okunma Türkiye'nin risk ve şansları 23 Kasım 2015 | 290 Okunma Ankara Garı ile Rus uçağını unutanlar 18 Kasım 2015 | 665 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar