Erdoğan’la zor ki zor

HERKES kabul ediyor ki koalisyon görüşmelerinin olumlu havada başlamasına CHP önemli katkı yaptı ve anlaşılan o ki bu tutumunu sürdürecek de.  'Neden' sorusuna 1999'a giderek yanıt verelim. Deniz Baykal, bir gün ANAYOL...

HERKES kabul ediyor ki koalisyon görüşmelerinin olumlu havada başlamasına CHP önemli katkı yaptı ve anlaşılan o ki bu tutumunu sürdürecek de. 

'Neden' sorusuna 1999'a giderek yanıt verelim.
Deniz Baykal, bir gün ANAYOL hükümetini yıkan gensoruyu piyasaya sürdü.
Rahmetli Demirel dahi sandı ki Baykal'ın bir de çözümü vardı.
Baykal, "TBMM'de herhangi bir milletvekili de başbakan olabilir" deyince Demirel, görevi hemen Yalım Erez'e verdi, O da umutla sahaya indi.
Koalisyonu kuracak havadaydı, ama 54 milletvekilli CHP, bakanlıkların yarısını isteyerek işi yokuşa sürünce Tansu Çiller oyunu gördü.
Hemen Bülent Ecevit'in azınlık hükümetini kurdurdu.
Ecevit de Öcalan'ı teslim alan başbakan olarak girdiği seçimden birinci çıkarken "Onu da istemem, bunu da; öyle de olmaz, böyle de" diyen Baykal, CHP'yi barajın altında bıraktı.

SIKILI YUMRUK YOKTU AMA

Kılıçdaroğlu ve ekibi 7 Haziran'dan beri bu örneği hiç unutmadı.
O nedenle ki CHP, AKP de dahil tüm partilere kapıyı açık tutarak 'çözümsüzlüğün değil, çözümün adresi olma' iddiasını kanıtlamaya çalışıyor.
Ancak bu politikanın devamı sadece CHP'ye bağlı değil; ikinci turlar başladığında bunu netlikle göreceğiz, CHP'yi karın ağrıları o turlarda tutacak.
Çünkü CHP temel vaatlerinin arkasında durmak zorunda, öyle de yapacak.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ankara'nın gelişmesi üzerine 02 Aralık 2015 | 378 Okunma İlk iş AB çıpasını güçlendirilmek 30 Kasım 2015 | 147 Okunma Kılıçdaroğlu istemedikçe değişim olmaz 25 Kasım 2015 | 395 Okunma Türkiye'nin risk ve şansları 23 Kasım 2015 | 289 Okunma Ankara Garı ile Rus uçağını unutanlar 18 Kasım 2015 | 662 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar