Demirtaş’ın Kandil üzerindeki etkisi

CUMHURBAŞKANI Erdoğan, istediği sonuca uygun seçim kararını verince Türkiye, yakıcı sorunlarına çözüm aramak yerine yeniden meydanlara bakar olacak. Haziranın ardından kasım seçiminde de en belirleyici parti...

CUMHURBAŞKANI Erdoğan, istediği sonuca uygun seçim kararını verince Türkiye, yakıcı sorunlarına çözüm aramak yerine yeniden meydanlara bakar olacak.

Haziranın ardından kasım seçiminde de en belirleyici parti yine HDP olacak.
AKP'nin 'baraj altı bir HDP arzusu' beddualara dahi yansımış durumda ve bu amaca uygun adımların önümüzdeki iki ayda atılması da sürpriz olmaz.
Dün Selahattin Demirtaş ve arkadaşları ile bu çerçevede sohbetler yaptım.
"Ne kadar zorlarlarsa zorlasınlar, ne yaparlarsa yapsınlar, il il gezen biri olarak diyorum ki, yine başaracağız. AKP bir daha yüzde 41'i bulamayacak."
Demirtaş'ın bu iddialı sözleri havayı yansıtır gibi; ama dayanakları ne?

AKP'SİZ TÜRKİYE OLACAKTI

Demirtaş, örgütlerden gelen raporların yanı sıra, İstanbul, İzmir, Antalya, Avrupa dahil gezdiği yerlerde seçmenden duyduğu şu sözleri çok önemsiyor:
"Siz rahat olun, biz her şeyin farkındayız. 7 Haziran sonrası kan niye yeniden akmaya başladı, kim istedi görüyoruz; siz barışı daha çok konuşun."
Ancak Demirtaş, sadece kendisinin konuşmasının yetmediğini, toplum kesimlerinden güçlü bir 'barış' talebinin yükselmesinin şart olduğunu söyledi.
"Seçmen çok netleşti, AKP'den oy koparmaya devam edeceğiz" iddiasındaki Demirtaş, önümüzdeki günlerde AKP'nin de bunu mutlaka göreceğini, o zaman çatışmalı ortamın gerileyebileceğini düşünüyor.
Demirtaş, 'çok üzgünüm' diyerek şu cümleyi de araya koydu:

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ankara'nın gelişmesi üzerine 02 Aralık 2015 | 379 Okunma İlk iş AB çıpasını güçlendirilmek 30 Kasım 2015 | 148 Okunma Kılıçdaroğlu istemedikçe değişim olmaz 25 Kasım 2015 | 399 Okunma Türkiye'nin risk ve şansları 23 Kasım 2015 | 290 Okunma Ankara Garı ile Rus uçağını unutanlar 18 Kasım 2015 | 665 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar