Çivisi çıkarılmış devlet

TÜRKİYE yine gencecik evlatlarını kalleş bir teröre kurban verdi.  Aylardır böyle karanlık terör eylemlerinin olabileceği söylenip duruldu; maalesef ki ülkeyi yönetenler dahil bazıları, bu sesleri duymazdan...

TÜRKİYE yine gencecik evlatlarını kalleş bir teröre kurban verdi. 

Aylardır böyle karanlık terör eylemlerinin olabileceği söylenip duruldu; maalesef ki ülkeyi yönetenler dahil bazıları, bu sesleri duymazdan geldi.
Oysa, Reyhanlı'da başlatılan kanlı süreç Cilvegözü'nde, Antep'te, Niğde'de, Sultanahmet'te sürdürüldü; seçim öncesi HDP'nin Mersin ve Adana il binaları ile Diyarbakır mitinglerinde patlatılan bombalar da son kıvılcımlar oldu.
Ama yazık ki, 13 yılda istihbarattan emniyete, ordudan mülki idareye çivisi çıkarılmış bir devletle karşı karşıya olunduğundan katiller cezasız kalıyor; sorumluluğu paylaşıp özeleştiri yapan tek bir devlet/siyaset temsilcisi de çıkmıyor.

İSTİSMAR DEĞİL UYARI

Çünkü onlar, her uyarıyı 'AKP/hükümet düşmanlığı' diye bastırmakla meşgul.
Yanlış, yapanın yanına kâr kaldığı için de bedelini vatandaş canıyla ödemekte.
Yine 'istismar' edebiyatı yapıldı, ama buna 'Yeter' deyip artık konuşmak şart.
Şu Suriye politikasının mimarları, dönemin "Suriye'yi benden iyi bilen yok, tam 62 kez gittim, sokak sokak tanırım" diyen Dışişleri Bakanı Davutoğlu, iki-üç haftaya Emevi Camisi'nde şükür namazı kılacağını savunan Başbakanı Erdoğan, Suriye uzmanı gösterilen MİT Müsteşarı Hakan Fidan değil miydi, diye sormak zorundayız.
'Bu politikanız sınırı Peşaver'e çevirir' diyenlere sadece küfredildi, ama üzgünüz ki hem öyle oldu hem de bu ülkenin evlatları birbirini katletmeye başladı.
Ortadoğu'nun en güçlüsü ilan edilen, maddi/manevi her olanağı katlanan istihbarat örgütü, baktık ki siyasi bir basamak haline getirilmiş.
Kurumun başındaki kişinin asıl düşü milletvekili olmakmış ve bunu sağlamak için bir partinin genel merkez, il, ilçe binalarında siyaset yapmaktan çekinmedi.
Başaramayınca geri döndü, ama bu tutumu ile içeride de dışarıda da o kuruma güvende ciddi erozyon yarattı.
Bu nedenle ki şu cümleyi kursam, 'Yok ya bu kadar da olmaz' diyen çıkar mı?
"Saray'a göre hareket eden, Saray ister/istedi diye 7 Haziran'ın hemen ertesi 292 muhalif milletvekilinin şeceresini çıkaran bir istihbarat örgütü var artık."
Yazık ki kalleş bombalar patladığında ise o kurumun esamisi okunmuyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ankara'nın gelişmesi üzerine 02 Aralık 2015 | 379 Okunma İlk iş AB çıpasını güçlendirilmek 30 Kasım 2015 | 148 Okunma Kılıçdaroğlu istemedikçe değişim olmaz 25 Kasım 2015 | 399 Okunma Türkiye'nin risk ve şansları 23 Kasım 2015 | 290 Okunma Ankara Garı ile Rus uçağını unutanlar 18 Kasım 2015 | 665 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar