CHP’nin ‘çıta’ ısrarı sürüyor

ÖNCEKİ seçimlerde seçmene tek konu üzerinden seslendiği için eleştirilen CHP, bu kez fark yaratıp ekonomiyi öne çekti, vaatlerini ona göre şekillendirdi. Meydanlarda vaatlerini, Türkiye projelerini anlatan CHP...

ÖNCEKİ seçimlerde seçmene tek konu üzerinden seslendiği için eleştirilen CHP, bu kez fark yaratıp ekonomiyi öne çekti, vaatlerini ona göre şekillendirdi.

Meydanlarda vaatlerini, Türkiye projelerini anlatan CHP, polemiklerden kaçınıyor, 13 yılda yaşanan olumsuzlukları pek dillendirmiyor.
Ne MİT ve Diyanet İşleri Başkanlığı gibi hassas kurumların seçim sürecinde içine düşürüldüğü tablodan; ne TSK, yargı, polis gibi kurumların uğradığı itibar kayıplarından söz ediyor.
Böyle olunca Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın meydan meydan muhalefet aleyhine propaganda yapması da CHP'den ciddi eleştiri almıyor.
Centilmenlik kurallarının yerle bir edilmesi, hakem olması gereken devletin var gücü ile iktidar tarafını tutması da CHP'nin bu tavrını değiştirmiyor.
KARARSIZLAR VE SANDIK GÜVENLİĞİ
Bu stratejiyi çizen isimlerle dün yine konuştum, 'Değişiklik yok' deyip gerekçelerini şöyle anlattılar:
"Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin sorunları ve çözümleri ile meşgul. Çıtası yüksekte, Cumhurbaşkanı'na, Başbakan'a laf yetiştirerek o çıtayı aşağı çekmeyecek. Her ay en az iki anket yaptırıyoruz, 'ne dedik, ne sonuç aldık' sürekli görüyor, o verilere göre ilerliyoruz. Halk, Erdoğan ile devletin ne yaptığını, nasıl bir parti devleti kurulduğunu çok iyi anlamış. Bunu tekrar anlatmamıza gerek kalmıyor."
'Centilmenlik' dışı tüm uygulamaları AGİT ve AB temsilcilerine ise ayrıntılı anlattıklarını belirten CHP yöneticileri sonuçtan memnunlar.
Israrla, geçen haftaki de dahil, anketlerinde yüzde 30'u aştıklarını, son 10 günde AKP'den ayrışmış kararsız seçmene yönelerek bu oranı daha yukarı çekeceklerini söylüyorlar.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ankara'nın gelişmesi üzerine 02 Aralık 2015 | 379 Okunma İlk iş AB çıpasını güçlendirilmek 30 Kasım 2015 | 148 Okunma Kılıçdaroğlu istemedikçe değişim olmaz 25 Kasım 2015 | 399 Okunma Türkiye'nin risk ve şansları 23 Kasım 2015 | 290 Okunma Ankara Garı ile Rus uçağını unutanlar 18 Kasım 2015 | 665 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar