CHP’nin bir türlü yakalayamadığı tırmanış

MUHALEFETİN 1 Kasım'daki başarısızlığı yine en çok CHP'yi etkiledi, uzun iktidar perhizinin hiç değilse bir koalisyonla sonlanması şansını yok etti.  Tamam; MHP’nin, daha doğrusu Devlet...

MUHALEFETİN 1 Kasım'daki başarısızlığı yine en çok CHP'yi etkiledi, uzun iktidar perhizinin hiç değilse bir koalisyonla sonlanması şansını yok etti. 

Tamam; MHP’nin, daha doğrusu Devlet Bahçeli’nin 7 Haziran’ı okuyamayıp ilk geceden ortaya koyduğu tavır 1 Kasım’ın, yani yenilginin yolunu açtı. 

Politikasını HDP’ye endeksleyen MHP hem AKP’siz bir seçenek bırakmadı hem de AKP ile bir koalisyona kapılarını kapattı.
Hükümet kurulamazken PKK da terörü azdırınca seçmen, “AKP’siz bir hükümet kurulamıyorsa, koalisyona ne gerek var, AKP tek başına gelsin” dedi. 
Gerçek büyük oranda böyle olsa da, ‘CHP neden anlamlı bir tırmanış yapamıyor’ sorusuna mutlaka en sağlıklı yanıtların verilmesi demokrasinin geleceği için son derece önemli.


VAATLER YETMİYOR ARTI ARANIYOR


Bu önem, demokrasinin, ancak güçlü muhalefetin varlığına koşut yürümesinden kaynaklanıyor.
CHP, 7 Haziran ve 1 Kasım’da vaatlerde bütün partilere örnek oluşturdu; hatta ‘CHP’nin vaatleri ile AKP seçim kazandı’ ironisi yapılsa yeridir. 
Seçmen, CHP vaatlerini alkışladı da ve belki de ilk kez karşısındaki CHP adayına eleştiriden çok iltifat yaptı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ankara'nın gelişmesi üzerine 02 Aralık 2015 | 378 Okunma İlk iş AB çıpasını güçlendirilmek 30 Kasım 2015 | 147 Okunma Kılıçdaroğlu istemedikçe değişim olmaz 25 Kasım 2015 | 395 Okunma Türkiye'nin risk ve şansları 23 Kasım 2015 | 289 Okunma Ankara Garı ile Rus uçağını unutanlar 18 Kasım 2015 | 662 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar