CHP’de koltuk inadını kırmanın tam zamanı

KURULTAY tartışmaları ve konuya Kemal Kılıçdaroğlu'nun yaklaşımını açıklayan yazımdan sonra çok sayıda CHP'liden e-posta ve telefon geldi. Bu arada Muharrem İnce de yeniden genel başkan adayı...

KURULTAY tartışmaları ve konuya Kemal Kılıçdaroğlu'nun yaklaşımını açıklayan yazımdan sonra çok sayıda CHP'liden e-posta ve telefon geldi.

Bu arada Muharrem İnce de yeniden genel başkan adayı olduğunu açıkladı.
Diğer aday Umut Oran gibi İnce de, kalan 69 il kongresinde delege oluşumuna genel merkezin müdahale edebileceği kaygısıyla, mevcut delegelerle toplanacak bir ‘olağanüstü kurultay’ istedi.
Muhalefetin bu talebinin temelinde, mevcut kurultay delegeleri içinde, görevden alınmış, belediye/milletvekili seçiminde aday olmuş, ancak listelere konmamış çok sayıda ismin varlığının yattığını kayda alıp öyle devam edelim.

MAHALLEDEKİ SANDIK ÖNEMLİ

Olağan kurultay sürecinin işlemesi ve ‘önlerini kapatmıyoruz’ iddiasıyla CHP yönetimi, Kılıçdaroğlu’nun rakiplerine ‘Tabandan güç alarak çıkın’ diyor.
Bu tutum da gösteriyor ki, mahalleden kurultaya dek tüm delegenin belirlendiği şu günlerde her CHP üyesi çok ciddi bir sorumlulukla karşı karşıya.
Tam da 1 Kasım sonrasına denk düştüğü için 1.2 milyon CHP üyesi, partilerine yeni bir kan vermek istiyorlarsa ağırlıklarını koymak durumundalar.
Pek çok tartışmayı bitirecek en kestirme yol da sandığı önlerine getirtmektir.
Nedenini açıklamam için önce Kılıçdaroğlu döneminde, tabanın irade koymasını sağlayacak önemli adımların atıldığını bir hakkı teslimen söylemeli.
Buna rağmen, hâlâ çok sayıda yerde, özellikle de mahalle delegelerinin, sandık konmadan evlerde veya örgüt binalarında belirlendiği bir gerçek.
İşte muhalefet de en çok bu sürecin yaşanmasından çekindiği için konuyu, Kılıçdaroğlu’ndan sonra dün bir de Teşkilat Başkanı Tekin Bingöl’le konuştum.
Bingöl, hem de çarpıcı örnekleriyle her şikâyetin gereğini yaptığını anlattı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ankara'nın gelişmesi üzerine 02 Aralık 2015 | 379 Okunma İlk iş AB çıpasını güçlendirilmek 30 Kasım 2015 | 148 Okunma Kılıçdaroğlu istemedikçe değişim olmaz 25 Kasım 2015 | 399 Okunma Türkiye'nin risk ve şansları 23 Kasım 2015 | 290 Okunma Ankara Garı ile Rus uçağını unutanlar 18 Kasım 2015 | 665 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar