Büyük koalisyondan önce büyük protokol vardı

AKP-CHP koalisyonunu dillendirenlere bazı anımsatmaları yapmalı ki eski hatalar yenilenmesin, ülke normalleşsin. 2011 seçimi bitmiş, Mustafa Balbay ile Mehmet Haberal milletvekili seçildiği halde, cezaevinden...

AKP-CHP koalisyonunu dillendirenlere bazı anımsatmaları yapmalı ki eski hatalar yenilenmesin, ülke normalleşsin.

2011 seçimi bitmiş, Mustafa Balbay ile Mehmet Haberal milletvekili seçildiği halde, cezaevinden çıkarılmamış, yeminleri sağlanmamıştı. CHP milletvekilleri de yemin etmeyerek bunu protesto etti, kriz çıktı.
Kriz, iki büyük partinin (AKP ve CHP) 'büyük protokol' imzalaması, o protokole inanan CHP'nin yemin etmesiyle son buldu.
Ama daha saat geçmedi Başbakan Erdoğan ortaya koydu ki protokol kandırmacaymış; milletvekilleri içeride kalmaya devam edeceklermiş, ettiler de!
Yetmedi, övünülerek "CHP tıpış tıpış Meclis'e girdi" denilip duruldu.
Eminim bunları en iyi anımsayan da Kılıçdaroğlu'dur.

BAYKAL YİNE YARALADI

Şimdi ise 'büyük koalisyon' aranıyor, iyi de huylu huyundan vazgeçti mi?
Deniz Baykal ile görüşerek zemin kazandığını düşünen Erdoğan, yine siyasete müdahale anlamına gelen laflar etmeyi sürdürüyor.
Nasılsa, ne Baykal ne de uçağındaki gazeteciler, "Cumhurbaşkanlığı makamının tartışılması milli iradeye saygısızlıktır" dediğinde, şunu soramıyordu:
"Sayın Cumhurbaşkanı, meydanlara çıkıp muhalefet liderlerine her lafı ederek o tartışmalı hali siz yaratmadınız mı? Şimdi böyle konuşarak yaptığınız yanlışı kabul ediyor, halktan özür mü diliyorsunuz?"

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ankara'nın gelişmesi üzerine 02 Aralık 2015 | 379 Okunma İlk iş AB çıpasını güçlendirilmek 30 Kasım 2015 | 148 Okunma Kılıçdaroğlu istemedikçe değişim olmaz 25 Kasım 2015 | 399 Okunma Türkiye'nin risk ve şansları 23 Kasım 2015 | 290 Okunma Ankara Garı ile Rus uçağını unutanlar 18 Kasım 2015 | 665 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar