Bir AKP mitingi gümbürtüsü çok, havası yok

BAŞBAKAN Ahmet Davutoğlu'nun Isparta mitingini izlemek üzere Ankara'dan yola çıktığımızda daha 50 kilometre mesafeden mitingin yapılacağını hissetmeye başladık. Kahve molası verdiğimiz akaryakıt...

BAŞBAKAN Ahmet Davutoğlu'nun Isparta mitingini izlemek üzere Ankara'dan yola çıktığımızda daha 50 kilometre mesafeden mitingin yapılacağını hissetmeye başladık.

Kahve molası verdiğimiz akaryakıt istasyonunda gördüğümüz çevre illerden Isparta'ya giden polis otobüsleri mitingin ilk işaretini verdi.
Isparta Havaalanı'ndan itibaren de yol boyunca bekleyen jandarma ve polis, şehir merkezinde de neredeyse her 10 metrede bir dizili olan güvenlik güçleri alana yaklaştığımızın işaretiydi.
Valilik önündeki miting alanına geldiğimizde, diğer partiler için kurulmayan acil sağlık çadırı, kumanyasını almış banklarda oturup bunu yiyen Isparta'ya merkez dışından geldiği anlaşılan kadınlar; alana giriş yapan herkese verilmek üzere valilik binasının köşelerine konulmuş olan binlerce pet şişede su ve balyalar dolusu AK Parti bayrak ve flamaları duruyordu.

CHP'NİN KALABALIĞIYLA AYNI

Davutoğlu, bir gün önce Ispartalılara hitap eden Kemal Kılıçdaroğlu'yla aynı yerde kurulan kürsüden halka hitap etti.
Davutoğlu kürsüye çıktığında iki mitingi de gözlemleyen herkesin ortak kanısı: AKP ve CHP'nin topladığı kalabalık hemen hemen aynı, hatta CHP mitingine az daha kalabalık diyenler de oldu. Ama bunun ötesinde CHP mitinginin yoğun yağmur altında gerçekleştiğine vurgu yapıldı.
Belediye ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerindeki AKP mitingleriyle kıyasta ise "en az yarısı kadar az" ifadesi kullanıldı.
Isparta'da AKP mevcut iki milletvekilini listede ön sıralara koydu.
Bu listeye ciddi itirazlar var. Her iki Ispartalıdan biri hemen Esnaf Odaları Başkanı Mehmet Aybatılı'nın adını anıyor.
Temayül yoklamasından çıkmasına karşın aday yapılmayan Aybatılı'nın televizyona çıkıp, "Üçüncü sırayı istedim vermediler. Ben de CHP'ye çalışacağım" dediği anımsatılıyor.
CHP önseçimle aday belirlemiş, aday kabul görmüş, MHP listesi için de pek itiraz sesi yükselmiyor. Isparta'da hem miting alanındaki kalabalık hem de listeler nedeniyle AKP'de bir erozyon beklentisi yüksek.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ankara'nın gelişmesi üzerine 02 Aralık 2015 | 379 Okunma İlk iş AB çıpasını güçlendirilmek 30 Kasım 2015 | 148 Okunma Kılıçdaroğlu istemedikçe değişim olmaz 25 Kasım 2015 | 399 Okunma Türkiye'nin risk ve şansları 23 Kasım 2015 | 290 Okunma Ankara Garı ile Rus uçağını unutanlar 18 Kasım 2015 | 665 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar