AKP seçime dağınık giriyor

DOKUZ seçim kazanmış bir AKP, ilk kez seçimlere oldukça dağınık giriyor. Gündemi CHP'ye kaptıran, işi gücü bırakmış 'varsa yoksa CHP'nin vaatleri' diyen sözcüleriyle tersten CHP propagandası yapan...

DOKUZ seçim kazanmış bir AKP, ilk kez seçimlere oldukça dağınık giriyor.

Gündemi CHP'ye kaptıran, işi gücü bırakmış 'varsa yoksa CHP'nin vaatleri' diyen sözcüleriyle tersten CHP propagandası yapan bir AKP görüyoruz.
Yoksulluğu yenme vaadiyle iktidar olduğunu unutup, alt gelir gruplarına milli gelirden daha yüksek pay aktarma sözü veren CHP'ye yüklenen; böylece hem alt gelir gruplarını üzdüğünü hem de 'güçlü ekonomi yarattık' tezini sıfırladığını düşünemeyen bir AKP ile karşı karşıyayız.
Çözüm sürecini, Başbakan Davutoğlu'nun ifadesiyle 'dijital ortamda düşürerek' seçim bildirgesine koyamayan bir AKP'nin yaptığı 'acemilik' değil mi?
Gerçi sadece çözüm süreci değil, vaatler de unutulmuş ya!

SEYİRCİ BİR BAŞBAKAN

Dağınıklık, savrulma bu kadar değil ki, Cumhurbaşkanı'nın zorlamasıyla seçim bildirgesine konan başkanlık sisteminin unutulması; Davutoğlu'nun, öncelik ve karar vericiliği her alanda Erdoğan'a kaptırması gibi konular seçmenin gözünden kaçmıyor.
Öyle MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın adaylık macerasını, şeffaflık tasarısını, Yüce Divan oylamasını, vs. anımsatmaya dahi gerek yok.
Seçim bildirgesinde yer aldığı halde 4G ihalesinin iptalini, özel güvenlik sisteminin kaldırılmasını ilk Cumhurbaşkanı'nın ağzından duyan seçmen, onun Merkez Bankası'nı topa tutmasına da ilk kez tanıklık etti. Davutoğlu ise tüm bunlar karşısında vatandaş gibi seyirci konumda kalıyor, güçsüzlük sergiliyor, "Sayın Cumhurbaşkanı bu konular bizim yetkimizde" diyemiyor.
Bunda, AKP seçmeninin önemli bir bölümünün dahi Erdoğan'ı başkan değil, Cumhurbaşkanı seçtiğini görememenin etkisi olabilir.
Oysa Erdoğan'ın bazı çıkışları AKP'yi zorlamaya devam edecek gibi.
Bir gün, "3 yıldır patinaj yapıyoruz" itirafında bulunuyor.
Ertesi gün, KKTC ile dahi sağlıklı ilişki geliştiremeyen, yeni seçilmiş Cumhurbaşkanı'na ayar çeken bir Türkiye görüntüsü verdiriyor; dünyanın hafızasına, dip yapmış dış politika algısını iyice yerleştiriyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ankara'nın gelişmesi üzerine 02 Aralık 2015 | 379 Okunma İlk iş AB çıpasını güçlendirilmek 30 Kasım 2015 | 149 Okunma Kılıçdaroğlu istemedikçe değişim olmaz 25 Kasım 2015 | 399 Okunma Türkiye'nin risk ve şansları 23 Kasım 2015 | 290 Okunma Ankara Garı ile Rus uçağını unutanlar 18 Kasım 2015 | 665 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar