7 Haziran’ın sonrası da var

TÜRKİYE, Cumhurbaşkanı'nın da meydanlara çıkması, muhalefet liderlerinin tümüne etmedik laf bırakmaması, YSK'nın bu konudaki tutumu, devlet olanaklarının seçim amaçlı kullanılması gibi...

TÜRKİYE, Cumhurbaşkanı'nın da meydanlara çıkması, muhalefet liderlerinin tümüne etmedik laf bırakmaması, YSK'nın bu konudaki tutumu, devlet olanaklarının seçim amaçlı kullanılması gibi gerekçelerle tarihin belki de en tartışmalı seçimine tanıklık ediyor. Ne ilginç ki 30 yıldır kavgadan bıkmış olan Türkiye, bu seçim öncesinde siyaset meydanlarını daha çok iktidarın sözcüleri üzerinden 'düşmanlar savaşına, fetih söylemine' tanıklık etmek zorunda kaldı. 

Ancak bu işin bir de 7 Haziran sonrası var, yazık ki o noktada da yine iktidarın hiç kaygısı yokmuş gibi tutum takındığı görülüyor.
Sadece siyasi rakiplerine değil, medyaya, az çok tarafsız kalabilen STK'lara karşı da çok sert, ötekileştirici dil kullanmaya devam ediyor.

AĞIZ DALAŞI YAPMAYACAK

Seçimin son dönemecinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile hem CNN Türk'te hem de dünkü uzun turunda beraber olduk; soru sorduk, yanıtlarımızı aldık, izlenimlerle döndük.
Kılıçdaroğlu, seçim sonrasına yönelik olumlu bir mesaj verdi, dileriz bu yol her partinin tercihi olur. Başbakan olduğu takdirde, muhalefet liderleri gelmese dahi kendisinin onlara gideceğine, ülke sorunlarını konuşacağına, yasaları mutlaka birlikte yapacaklarına, STK'ların da görüşünü mutlaka alacaklarına söz verdi. Ama belki de daha önemli sözü, "Muhalefet ile ağız dalaşı yapmayacağım, tartışmalarda demokratik yolları kullanacağız" oldu.
Bir şey daha söyledi, kamuda her yere CHP'lileri atamak gibi bir sevdalarının kesinlikle olmayacağının, liyakat ve bilgiye önem vereceklerinin altını çizdi. Bu seçim öncesi de tartışma konusuna dikkat ettiğini; ancak Cumhurbaşkanı'nın meydanlara çıkmasının çok şeyi değiştirdiğini, yine de ona laf yetiştirme yarışına girmediğini belirterek, "Keşke bunu yapmasaydı, biz de hiç karşılık vermeseydik" dedi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ankara'nın gelişmesi üzerine 02 Aralık 2015 | 379 Okunma İlk iş AB çıpasını güçlendirilmek 30 Kasım 2015 | 148 Okunma Kılıçdaroğlu istemedikçe değişim olmaz 25 Kasım 2015 | 399 Okunma Türkiye'nin risk ve şansları 23 Kasım 2015 | 290 Okunma Ankara Garı ile Rus uçağını unutanlar 18 Kasım 2015 | 665 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar