Ankara Garı ile Rus uçağını unutanlar

NİŞASTA ve Glikoz Üreticileri Derneği Başkanı Rint Akyüz, şeker kullanmaktan mümkün olduğunca kaçan benim gibi birini de Dünya Şeker Kongresi'ne davet edince 'âlem ülke' İngiltere'ye geldim. Şeker...

NİŞASTA ve Glikoz Üreticileri Derneği Başkanı Rint Akyüz, şeker kullanmaktan mümkün olduğunca kaçan benim gibi birini de Dünya Şeker Kongresi'ne davet edince 'âlem ülke' İngiltere'ye geldim.

Şeker kullanımına savaş açan bir ülke, her yıl bu kongreye ev sahipliği yapıyor; yetmiyor, üreticisi olmadığı pek çok üründe yaptığı gibi, şekerle ilgili kararlarda birinci derecede rol oynuyorsa ona, ‘âlem ülke’ denmez de ne denir?

İşte biz uçakta o ülkeye doğru yol alırken, aynı saatlerde terör, Paris’te, maalesef alışık hale geldiğimiz en karanlık yüzünü yeniden göstermişti. 
İtiraf edeyim ki 24.00’te indiğim Londra’da beni karşılayan arkadaşımla iletişime geçme, bağaj alma, karşılama ve hemen başlayan derin sohbet sonucu her şeyden habersizdik. 
Ta ki Wembley Stadı’nın Fransız bayrağının renkleri ile ‘Liberte’, ‘Egalite’, ‘Fraternite’ sözcükleri de yazılarak ışıklandırıldığını görünceye dek.

LONDRA’DA HER YER FRANSIZ RENKLERİ

Daha önce böyle bir şey olmamıştı, nedenini merak edince 4 saattir ‘kopuk olduğumuz’ dünyaya döndük, Londra’nın, Paris’in acısını derinden yaşadığını her yerde görür olduk. 
Sadece statları değil kuleleri, görünür binaları da Fransız bayrağının renkleri ile ışıklandırıldı her gün, siyasetçileri, TV kanalları ve gazeteleri sadece Paris’i konuştu, yazdı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ankara'nın gelişmesi üzerine 02 Aralık 2015 | 379 Okunma İlk iş AB çıpasını güçlendirilmek 30 Kasım 2015 | 148 Okunma Kılıçdaroğlu istemedikçe değişim olmaz 25 Kasım 2015 | 398 Okunma Türkiye'nin risk ve şansları 23 Kasım 2015 | 290 Okunma Ankara Garı ile Rus uçağını unutanlar 18 Kasım 2015 | 664 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar