Yerli turiste euro zulmü!

Döviz kurunun yükselmesiyle Türkiye, yabancılara göre daha cazip bir hale geldi belki ama fiyatların euro'ya endekslenmesi TL bazında artışa yol açtı. Bu da yerli turistin tatil faturasını kabarttı. Yaz ayları sıcak...

Döviz kurunun yükselmesiyle Türkiye, yabancılara göre daha cazip bir hale geldi belki ama fiyatların euro'ya endekslenmesi TL bazında artışa yol açtı. Bu da yerli turistin tatil faturasını kabarttı.

Yaz ayları sıcak geçiyor. İki kuruşu bir araya getiren soluğu Güney’de, Ege’de alıyor. Güney’de bu yıl yabancı turistler de fazla. Kriz öncesi rakamlar yakalanmış durumda. Gelecekler tabii, hesabı biz ödüyoruz ne de olsa! Güney’deki turistler her şey dahil sistemde ayaklarını kapıdan dışarı atmıyor. Ama öyle bir konukseverliğimiz var ki; olur da bir akşam iki saatliğine dışarı çıkarlar diye tatil beldelerinde yaşam onlara göre düzenlenmiş. Yabancılık çekmemeleri için fiyatlar euro üzerinden. Sıradan bir kafeye oturup içeceğinizi söylüyorsunuz, hesabı euro üzerinden ödüyorsunuz. Belki menülerde yazan fiyatlar TL ama geçen yılla kıyaslandığında tam da euro'daki yükseliş kadar fiyat artışları göze çarpıyor. Geçen yıl 15 lira olan bir bardak içeceğin fiyatı bu yıl 23 liraya yükselmiş durumda.

Turist için 5 euro olan hesap bize beş katına patlıyor. 25 TL’yi bayılıp çıkıyoruz. Yemek deseniz öyle. Fiyatlar euro’ya endeksli. Lüks otellerde durum daha da vahim.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Halkbank’tan kadın girişimcilere 20 milyar TL’lik finansman 24 Aralık 2023 | 69 Okunma Hayat Holding ve Hacettepe depremzedeler için buluştu 17 Aralık 2023 | 68 Okunma 9 şehre Gault ve Millau şapkası 10 Aralık 2023 | 56 Okunma Saran, 25’inci spor salonunu Şırnak’ta açtı 03 Aralık 2023 | 104 Okunma Suna’nın Kızları deprem bölgesinde 26 Kasım 2023 | 67 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar