Uygarlığın ‘Doğuş’u

Dünyanın bilinen en eski ritüel alanı Göbeklitepe’ye sponsor olan Doğuş Grubu, ziyaretçi ve canlandırma merkezini tamamladı. ‘UNESCO Dünya Mirası’ listesine girmesi gündemde olan Göbeklitepe’nin...

Dünyanın bilinen en eski ritüel alanı Göbeklitepe’ye sponsor olan Doğuş Grubu, ziyaretçi ve canlandırma merkezini tamamladı. ‘UNESCO Dünya Mirası’ listesine girmesi gündemde olan Göbeklitepe’nin yılda 3 milyon turist çekmesi bekleniyor.

Urfa merkezden Göbeklitepe’ye doğru yola çıkıyoruz. Doğuş Grubu’nun Göbeklitepe ile yaptığı 20 yıllık sponsorluk anlaşmasının en önemli bölümünü oluşturan ziyaretçi merkezi ve çok yüksek bir teknoloji ile inşa edilen canlandırma binasına geldiğimizde karşılaştığımız manzara, insanlık tarihini yeniden yazan Göbeklitepe’nin kendisi kadar etkileyici. Avrupalı turistler heyecan içinde kazı alanına gitmek için shuttle sırası bekliyor. Doğuş Grubu’nun davetlisi olarak Londra’dan, Portekiz’den gelen yabancı gazetecilerle birlikte yola koyuluyoruz.

Tarihin akışını değiştiren insanın inşa ettiği en eski ritüel alanına global bir kafile ile gitmek tam da Göbeklitepe’nin ruhuna en uygun ziyaret şekliydi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Halkbank’tan kadın girişimcilere 20 milyar TL’lik finansman 24 Aralık 2023 | 70 Okunma Hayat Holding ve Hacettepe depremzedeler için buluştu 17 Aralık 2023 | 72 Okunma 9 şehre Gault ve Millau şapkası 10 Aralık 2023 | 63 Okunma Saran, 25’inci spor salonunu Şırnak’ta açtı 03 Aralık 2023 | 109 Okunma Suna’nın Kızları deprem bölgesinde 26 Kasım 2023 | 70 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar