Turist artık ‘cepte’

Turizm zorda mı, turist sayısı artacak mı tartışmalarının yapıldığı şu günlerde müjdeli ve iç açıcı haber sürpriz bir isimden geldi. Turkcell CEO’su Kaan Terzioğlu, yabancı sim...

Turizm zorda mı, turist sayısı artacak mı tartışmalarının yapıldığı şu günlerde müjdeli ve iç açıcı haber sürpriz bir isimden geldi. Turkcell CEO’su Kaan Terzioğlu, yabancı sim kartlardan aldıkları sinyalin geçen yıla göre ikiye katlandığını, ayrıca her gün 10 bin yabancının Türkiye’den sim kart aldığını söyledi.

Rüzgarlı serin bir Bodrum akşamı. Alice Sara Ott’un Prof. Rengim Gökmen yönetimindeki Doğuş Çocuk Senfoni Orkestrası ile verdiği konser öncesinde Bodrum Müzik Festivali’nin açılış kokteylindeyiz. Bodrum Müzik Festivali’nin sponsorlarından Turkcell’in CEO’su Kaan Terzioğlu takılıyor gözüme. Sürekli çalan cep telefonu ile. Telefonu bittiğinde soluğu yanında alıp günde kaç dakikayı telefonda geçirdiğini soruyorum. “İşim gereği ben ortalamayı temsil etmiyorum” deyip ekliyor: ‘’Ortalama bir Türk günde 32 dakika telefonda konuşuyor.’’ Kendisinden öğrendiğim ikinci enteresan bilgi ise mobil üzerinden TV izleyenlerin belgesel izleyip, Natinal Geographic okudukları.

Ancak asıl ilgimi çeken, Terzioğlu’nun turizmle ilgili söyledikleri oldu. Yurtdışından Türkiye’ye gelenlerin her gün 10 bin sim kart aldığını söyledi. Ayrıca yabancı sim kartlardan aldıkları sinyali geçen yılla karşılaştırarak, Türkiye’ye gelen turist sayısının arttığını gözlemlediklerini de… Turkcell CEO’su Kaan Terzioğlu sorularımı yanıtladı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Halkbank’tan kadın girişimcilere 20 milyar TL’lik finansman 24 Aralık 2023 | 68 Okunma Hayat Holding ve Hacettepe depremzedeler için buluştu 17 Aralık 2023 | 67 Okunma 9 şehre Gault ve Millau şapkası 10 Aralık 2023 | 56 Okunma Saran, 25’inci spor salonunu Şırnak’ta açtı 03 Aralık 2023 | 104 Okunma Suna’nın Kızları deprem bölgesinde 26 Kasım 2023 | 67 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar