Saurani ‘Kristal’ şişede, sıra Beylik ve Sarıulak’ta

Kristal, Hatay’a özgü Saurani zeytinini canlandırarak ürettiği yağı tüketicinin beğenisine sundu. Kristal Yağları Genel Müdürü Dologh, “Amacımız Türk zeytinyağının...

Kristal, Hatay’a özgü Saurani zeytinini canlandırarak ürettiği yağı tüketicinin beğenisine sundu. Kristal Yağları Genel Müdürü Dologh, “Amacımız Türk zeytinyağının çıtasını yükseltmek. Şimdi Antalya’nın Beylik ve Tarsus’un Sarıulak zeytinleri için çalışma başlatacağız” dedi.

Tarih öncesi çağlardan bu yana efsanelere konu olan özellikle Akdeniz kültürünün bir parçası zeytin... Yüzyıllar boyunca farklı kültürlerde, yaşamın erdem ve dengesini sembolize etmiş. Bu yüce ağacın, zeytinin hikayesini, Kristal Yağları’nın misafiri olarak gittiğimiz Hatay’da dinledik. 17 milyon zeytin ağacının bulunduğu bu kültür ve gastronomi şehrinde yok olmaya yüz tutmuş Saurani çeşidi zeytinler sayılı kapama bahçelerinde yetişiyor. 

80 yıllık deneyimini Türkiye’nin zeytinlerini koruma altına alarak kaliteli zeytinyağı üretimini destekleme misyonunu üstlenen Kristal Yağları Saurani çeşidi zeytine sahip çıkıyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Halkbank’tan kadın girişimcilere 20 milyar TL’lik finansman 24 Aralık 2023 | 69 Okunma Hayat Holding ve Hacettepe depremzedeler için buluştu 17 Aralık 2023 | 68 Okunma 9 şehre Gault ve Millau şapkası 10 Aralık 2023 | 56 Okunma Saran, 25’inci spor salonunu Şırnak’ta açtı 03 Aralık 2023 | 104 Okunma Suna’nın Kızları deprem bölgesinde 26 Kasım 2023 | 67 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar