Sanat, sanatsever içindir!

Soruyu Contemporary İstanbul fuarında görüştüğüm Cem Yılmaz’a sordum. Sıkı bir sanat koleksiyoneri olan Cem Yılmaz, çağdaş sanatçılarımızdan Ardan Özmenoğlu’nun eserlerine...

Soruyu Contemporary İstanbul fuarında görüştüğüm Cem Yılmaz’a sordum. Sıkı bir sanat koleksiyoneri olan Cem Yılmaz, çağdaş sanatçılarımızdan Ardan Özmenoğlu’nun eserlerine bakmak için Siyah Beyaz Galeri’deydi. Ve tabii tablolardan rol çaldı! Bir selfie kuyruğu oluştu ki yıllar öncesinin margarin, tüp gaz kuyruklarını ucundan yakalamış neslin bir ferdi olarak, toplumsal gelişimde kaydettiğimiz aşama karşısında gözlerim yaşardı! Tabii bu aşırı duygulanımda Sakıp Sabancı Müzesi’ndeki açılışta Ai Weiwei’nin önündeki selfie kuyruğuna tanık olmamın da etkisi yok değil.

İki selfie arasına sorumu sıkıştırdım: Cem Bey, sanat, sanat için midir, toplum için midir? Cem Yılmaz, bugüne kadar binlerce kez münazaralarda nice gencimizin hayatını karartmış bu soruyu duyunca şöyle bir durdu ve “Sanat, sanatsever içindir” dedi. Ben ve selfieseverler o an bir aydınlanma yaşadık. Öyle ya, sanatçı eserini ortaya koyarken toplumsal bir etkilenmeden de kişisel dertlerinden, zevklerinden de yola çıkmış olabilir. Ama bu eser sadece ve sadece sanatı sevenlere, ondan tat alanlara hitap edebilir.

Tasarımcılar yarışacak

Contemporary’i gezerken Türkiye’de modanın gelişmesinde büyük rol üstlenen Mudo’nun Başkanı Mustafa Taviloğlu’nun yeni bir girişimini de öğrendik. Taviloğlu, ‘Livedesignlive’ platformunu oluşturmuş. Jürisinde Murat Tabanlıoğlu, Arhan Kayar gibi isimlerin bulunduğu platform, genç ve yenilikçi tasarımcıları desteklemek için uluslararası bir yarışma düzenleyecekmiş.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Halkbank’tan kadın girişimcilere 20 milyar TL’lik finansman 24 Aralık 2023 | 70 Okunma Hayat Holding ve Hacettepe depremzedeler için buluştu 17 Aralık 2023 | 72 Okunma 9 şehre Gault ve Millau şapkası 10 Aralık 2023 | 63 Okunma Saran, 25’inci spor salonunu Şırnak’ta açtı 03 Aralık 2023 | 109 Okunma Suna’nın Kızları deprem bölgesinde 26 Kasım 2023 | 70 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar