Sağlıkta yatağa değil dijitale yatırım devri

Bodrum’da açılan 60 yataklı Amerikan Hastanesi 150 milyon lira yatırımla kuruldu. Hastaları çok kısa sürede taburcu etmeyi amaçlayan hastane dijital tıp esasıyla çalışacak.

Çoğu bölümünde teknolojinin yakın gelecekte hayatımızı nasıl etkileyeceğini anlatan bilim kurgu dizisi Black Mirror’da izlediklerimiz sağlık sektörünün de nasıl bir yöne evrileceğinin ön habercisi gibi. Çok da uzak olmayacak bir gelecekte robotlar vasıtasıyla Mardin’deki, Bodrum’daki bir ameliyatı, İstanbul veya New York’taki bir hastaneden yönetmek mümkün hale gelecek. Kol saatimizin çektiği ekomuz doktorumuzun ekranına düşecek. Ki akıllı Apple watch saatlerindeki bir uygulama ile bu teknoloji Amerika’da kullanılmaya başlandı bile. Uzak olmayan bir gelecekte, kan şekerimiz, oksijen seviyemiz alarm verdiğinde hastaneye gitmeden dijital ortam üstünden hizmet alabileceğiz.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Halkbank’tan kadın girişimcilere 20 milyar TL’lik finansman 24 Aralık 2023 | 68 Okunma Hayat Holding ve Hacettepe depremzedeler için buluştu 17 Aralık 2023 | 67 Okunma 9 şehre Gault ve Millau şapkası 10 Aralık 2023 | 56 Okunma Saran, 25’inci spor salonunu Şırnak’ta açtı 03 Aralık 2023 | 103 Okunma Suna’nın Kızları deprem bölgesinde 26 Kasım 2023 | 67 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar