Menopozda hormon yerine polen

Menopozun olumsuz etkilerini hormonla bertaraf etmenin zararlarının görüldüğünü belirten Prof. Dr. Kavak, düzenli egzersiz ve terlemeyi, su içmeyi, 14 saatlik açlıkları, proteinden zengin beslenmeyi ve sıcak basmalarına...

Menopozun olumsuz etkilerini hormonla bertaraf etmenin zararlarının görüldüğünü belirten Prof. Dr. Kavak, düzenli egzersiz ve terlemeyi, su içmeyi, 14 saatlik açlıkları, proteinden zengin beslenmeyi ve sıcak basmalarına karşı da poleni öneriyor.

Ne çabuk alıştık... Bir rahatsızlığın mı var, yut bir ilaç geçsin! Moralin mi bozuldu, at bir depresyon hapı düzelsin! Menopoza mı girdin, azalan hormonların yerine dışarıdan takviye yap! Neden? Çünkü hayat hızlandı, senin hem her şeye yetişmen  hem de her zaman genç ve güzel kalman gerekiyor!

Fakat bu ‘kısa yolların’ her zaman çözüme çıkmadığını, kimi zaman çok daha büyük dertlere neden olduğunu da gördük. Acı fatura: Her sekiz kadından biri meme kanseri! Elbette hormon tedavisinin menopozda ya da farklı rahatsızlıklar nedeniyle elzem olduğu vakalar da var. Ancak artık doktorlar, geçmişte olduğu kadar ‘kestirmeci’ değil. Toplumda da kısa sürede yerleşen bu kolaycılığı önlemeye çalışıyorlar.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Halkbank’tan kadın girişimcilere 20 milyar TL’lik finansman 24 Aralık 2023 | 70 Okunma Hayat Holding ve Hacettepe depremzedeler için buluştu 17 Aralık 2023 | 71 Okunma 9 şehre Gault ve Millau şapkası 10 Aralık 2023 | 62 Okunma Saran, 25’inci spor salonunu Şırnak’ta açtı 03 Aralık 2023 | 108 Okunma Suna’nın Kızları deprem bölgesinde 26 Kasım 2023 | 70 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar