Klima mikrobu ölüm saçıyor!

Mevsim normallerinin üstünde seyreden sıcaklıklar birçok hastalığa davetiye çıkarıyor. Bunlardan birisi de ‘legionella’ bakterilerinin neden olduğu zatürre. Halk arasında yaz zatürresi olarak bilinen...

Mevsim normallerinin üstünde seyreden sıcaklıklar birçok hastalığa davetiye çıkarıyor. Bunlardan birisi de ‘legionella’ bakterilerinin neden olduğu zatürre. Halk arasında yaz zatürresi olarak bilinen hastalık klimalarla temasımızın daha fazla olduğu yaz aylarında sıkça görülüyor.
Legionella bakterilerinin neden olduğu Lejyoner hastalığı çok ağır ve özellikle de vaktinde tedavi edilmediğinde ölüm ihtimali yüksek olan bir zatürre türü. Medica Tıp Merkezi’nin hekimlerinden Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Çiğdem Serttürk içinde bulunduğumuz yaz ayları nedeniyle hastalığa karşı uyarılarda bulunuyor. Sertürk, daha çok bir kış hastalığı olarak bilinmesine karşın, yaz zatürresi yanı sıra plaza bronşitinden korunmak için de bağışıklık sisteminin kuvvetli tutulmasının önemine dikkat çekiyor.

Akciğer kanserine dikkat!

 Göğüs hastalıkları konusundaki sorularımı da yanıtlayan Çiğdem Serttürk, toplumda meme kanserine karşı oluşan farkındalığın akciğer kanserine karşı nedense gelişmediğine de dikkat çekti. Sertürk’e göre sigara içen insanların yılda bir kez röntgen çektirmesinde fayda var. Bu noktada, ‘Ancak o zaman da ışına maruz kalıyoruz’ sorumu ise Radyoloji Uzmanı Dr. Murat Dinçer şöyle yanıtladı: ‘’Evet, tabii ki bir miktar ışına maruz kalınıyor. Ancak TV seyrederken de, uçağa bindiğimizde de aynı radyasyona maruz kalıyoruz.’’ Dr. Çiğdem Serttürk ve Murat Dinçer sorularımı yanıtladı.

Yaz zatürresi

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Halkbank’tan kadın girişimcilere 20 milyar TL’lik finansman 24 Aralık 2023 | 70 Okunma Hayat Holding ve Hacettepe depremzedeler için buluştu 17 Aralık 2023 | 72 Okunma 9 şehre Gault ve Millau şapkası 10 Aralık 2023 | 63 Okunma Saran, 25’inci spor salonunu Şırnak’ta açtı 03 Aralık 2023 | 108 Okunma Suna’nın Kızları deprem bölgesinde 26 Kasım 2023 | 70 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar