Güleryüzlü lise defterleri

Ne zaman çocuklar, gençler için bir çaba görsem kıyıdaki denizyıldızlarını denize atan adamın öyküsünü hatırlarım. Mehmet Güleryüz de bir denizyıldızı...

Ne zaman çocuklar, gençler için bir çaba görsem kıyıdaki denizyıldızlarını denize atan adamın öyküsünü hatırlarım. Mehmet Güleryüz de bir denizyıldızı kurtarıcısı!

Mehmet Güleryüz bir ressam, tiyatrocu ve yazar. Ama bunların yanında bir eğitimci. Hayatının her döneminde ve tüm yaratım süreci içinde eğitimi ayrı yere koymuş. İlgilendiği tüm sanat alanlarını içine alan bir anlayış ile yaklaşmış eğitime. Bir sanatçı olarak deneyimlerini yeni kuşaklara aktarmayı çok önemseyen Mehmet Güleryüz'ün Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, Yıldız Üniversitesi, Bilgi Üniversitesi ve kendi atölyesinde verdiği eğitimlerden sonra vaktini ayırdığı son eğitim projesi güzel sanatlar lisesi öğrencileriyle gerçekleştirdiği "Defter projesi" yedinci yılını doldurdu.

Güleryüz, bu proje ile kendi deneyim ve birikimlerinden yola çıkarak "resmin kendisi" ve "kendisi olmak için ressama fırsatlar alemi yaratması" gerçeğini lise çağındaki öğrencilerle paylaşıyor. Desen defteri ile güzel sanatlar liselerinde okuyan gençlerin bu en temel meseleye yaklaşmalarını sağlarken, bu mesele ile gençleri var oluşlarını keşfetme yolculuğuna davet ediyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Halkbank’tan kadın girişimcilere 20 milyar TL’lik finansman 24 Aralık 2023 | 70 Okunma Hayat Holding ve Hacettepe depremzedeler için buluştu 17 Aralık 2023 | 72 Okunma 9 şehre Gault ve Millau şapkası 10 Aralık 2023 | 63 Okunma Saran, 25’inci spor salonunu Şırnak’ta açtı 03 Aralık 2023 | 109 Okunma Suna’nın Kızları deprem bölgesinde 26 Kasım 2023 | 70 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar