Doğuş’un ‘Doku’su ‘Kadıneli’nden tuttu

Doğuş Holding’in Kapadokya bölgesindeki otel yatırımı bölgesel bir kalkınma hikâyesine dönüştü. Doğuş Grubu, üç yıl önce Uçhisar Bölgesi’nde, resepsiyonunun köyün...

Doğuş Holding’in Kapadokya bölgesindeki otel yatırımı bölgesel bir kalkınma hikâyesine dönüştü. Doğuş Grubu, üç yıl önce Uçhisar Bölgesi’nde, resepsiyonunun köyün ortasında olduğu büyülü Argos Oteli’nin çoğunluk hisselerini satın almıştı. Otelin ortağı Gökşin Ilıcalı, 1990’ların ortasında yatırım yapmaya başladığı bölgede köylülerin bölgeden gitmemesi, gelişime dahil olması için çabalamış bir isim. Uçhisar şanslı bir yer. Uçhisar Belediye Başkanı Ali Karaaslan da vizyoner politikacılardan. Ali Karaaslan, iki yıl önceki Argos’a ziyaretinde, Gökşin Ilıcalı ile işbirliği halinde! Ferit Şahenk’i yakın markaja alıyor. Niyeti insani; kadınların çalışacağı bir iş modeli yaratmak istiyor.

Ferit Bey köyü dolaşmak istiyor, üstelik yürüyerek! Projeyi anlatmak için istenen koşullar kendiliğinden doğuyor. Bölgeyi gezerken Başkan, Ferit Şahenk’e kadınların çalışacağı bir istihdam merkezi kurmak istediğini bunun için eski bir mektebi tahsis etmek istediğini söylüyor. Hemen önlerine çıkan Uçhisar’daki tarihi taş binayı gösteriyor. 

15 DAKİKA SÜRDÜ

Sosyal sorumluluk projelerine verdiği önemle bilinen Doğuş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk, kültür, eğitim, spor ve sanat alanlarından sonra kadın istihdamı için verdiği desteği zaten büyütmek istiyor. Bu ajandanın da etkisiyle, sürdürülebilirlik noktasında birkaç soru sorup yanında bulunan Doğuş Holding Sosyal Yatırımlar Başkanı Özlem Denizmen ve Gökşin Ilıcalı’dan hemen bir proje hazırlamalarını istiyor. 60 dakikalık o gezintiden 270 milyon TL’lik bir ekonomi doğuyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Halkbank’tan kadın girişimcilere 20 milyar TL’lik finansman 24 Aralık 2023 | 70 Okunma Hayat Holding ve Hacettepe depremzedeler için buluştu 17 Aralık 2023 | 72 Okunma 9 şehre Gault ve Millau şapkası 10 Aralık 2023 | 63 Okunma Saran, 25’inci spor salonunu Şırnak’ta açtı 03 Aralık 2023 | 109 Okunma Suna’nın Kızları deprem bölgesinde 26 Kasım 2023 | 70 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar